MAXILUX®Impregnant

проѕирна импрегнација за дрво
Добро е да се знае
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
за надворешна употреба
за надворешна употреба
на база на растворувач
на база на растворувач
Достапно во пакување
0,75L, 2,5L

MAXILUX Impregnant е проѕирна длабокопенетрирачка импрегнација за дрво на база на алкидни врзива и адитиви, наменети за заштита од габи и мувла. Наменет е за импрегнација на надворешни дрвени површини, како и за дрвени површини во влажни простории. Ја стабилизира бојата на дрвото, ја продолжува долготрајноста на лазурните премази, овозможува рамномерно боење и финалните премази постигнуваат подобра адхезија.