MAXILUX®Rapid Metal Primer

брзосушечка основна боја
Добро е да се знае
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
на база на растворувач
на база на растворувач
Достапно во пакување
0,75 L

MAXILUX Rapid Metal Primer е покривна, висококвалитетна, основна боја за метал на база на брзосушечки алкидни смоли, антикорозивни пигменти и специјални полнила. Се карактеризира со кратко време на сушење и долготрајна антикорозивна заштита. Наменет е за заштита на челични конструкции, земјоделски и градежни машини и други метални површини од атмосферски влијанија, а пред нанесување на MAXILUX универзален емајл за дрво и метал. Се карактеризира со исклучителна издржливост, добра покривност и издржливост, мат изглед и добра атхезија за металот. Премазот е отпорен на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Се произведува во сива и црвена боја.