BETAKRIL®

акрилна боја за бетон
Добро е да се знае
razredjenje vodom
max. 15%
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
0,65 L, 3 L, 5 L, 15 L

BETAKRIL е квалитетна, акрилна боја за бетон. Има добра адхезија со подлогата, одлична водоодбивност, покривност, постојаност на атмосферските влијанија и УВ зрачење, добра паропропусност и алкална отпорност. Се употребува за заштита и декорација на вертикални надворешни и внатрешни бетонски површини, како и бетонски кровни ќерамиди. Не поднесува високи механички оптеретувања и е делумно отпорен на делување на разредени киселини, бази и други хемикалии. Се произведува во 9 основни бои и како база за нијансирање на МAXIМIX системот.