MAXIFAS®Elastic

еластомерна акрилна фасадна боја
Добро е да се знае
razredjenje vodom
max. 10%
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
за надворешна употреба
за надворешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
3 L, 5 L, 15 L

MAXIFAS Elastic е квалитетна фасадна еластомерна боја на база на акрилна дисперзија. Е исклучително еластична и може да ги покрие тенките пукнатини. Поради својата еластичност и водоотпорност, таа е одлично решение за реновирање на стари фасадни површини. Има голема моќ на покривање, одлична адхезија со подлогата, добра паропропустливост. Отпорна е на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Се користи за заштита и декорација на вертикални надворешни минерални површини. Може да се нанесува на стари носечки и добро врзани акрилни премази и украсни малтери. Не се препорачува за боење на свежи, сè уште не карбонизирани варови и варовоцементни површини (мин. 28 дена). Се произведува во бела боја и како основа за нијансирање на системот MAXIMIX.