MAXIFAS® ST

силикатна фасадна боја
Добро е да се знае
razredjenje vodom
max. 15%
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
за надворешна употреба
за надворешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
3 L, 5 L, 15 L

МAXIFAS ST е високо квалитетна фасадна боја, на база на калиумово стакло, на акрилни и силиконски врзувачи. Алкално отпорна, има исклучителна паропропусност, отпорност на валкање, атмосферски влијанија и УВ зрачење. Се употребува за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални површини. Поради своите исклучителни карактеристики, се препорачува за реставрирање на стари градби. Се произведува како бела, а може и да се тонира на МAXIМIX системот во нијансите со ознака ST.