NANOFAS®

нано-силикатна фасадна боја
Добро е да се знае
razredjenje vodom
max. 15%
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
за надворешна употреба
за надворешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
3 L, 5 L, 15 L

NANOFAS е висококвалитетна фасадна боја базирана на композитни наносиликатни врзива. Се карактеризира со одлична адхезија на подлогата, изразена паропропустливост, цврстина, отпорност на валкање и висока водоотпорност. Отпорен е на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални ѕидни површини. Се произведува во бела боја и како подлога за нијансирање на MAXIMIX системот.