MAXILATEX®

винилна перлива внатрешна ѕидна боја
Добро е да се знае
razredjenje vodom
max. 5%
Отпорен на мокро бришење
Отпорен на мокро бришење
поларно бело
поларно бело
За внатрешна употреба
За внатрешна употреба
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
1 L, 2 L, 5 L, 10 L

MAXILATEX представува нештетен премаз на база на винилни врзива со сатенски сјај. Се одликува со извонредна отпорност на перење со вода, универзални средства за перење и средства за дезинфекција, како и со одлична отпорност на абење. се препорачува за заштита и декорација на внатрешни плафонски и ѕидни површини кои се одржуваат со често перење, како кујни или јавни простории: болници, градинки, школи и сл., како и простории каде е голема фрекфенција на луѓе, како ходници, ресторани, итд. Наменет е да ја заштити внатрешната декорација на внатрешните минерални ѕидни површини , како и гипс-картонските плочи, рељефните тапети од стаклени влакна... Се произведува во бела боја и како база за нијансирање на MAXIMIX системот.

Слични производи