MAXIDECOR®Metallico

cпецијална металик фолија за декорација на ѕидови
Добро е да се знае
За внатрешна употреба
За внатрешна употреба
Отпорен на мокро бришење
Отпорен на мокро бришење
Достапно во пакување
18,6m2

MAXIDECOR Metallico е специјална металик фолија, со која се постигнува посебен ефект на ѕидови обложени со благороден метал. Се применува на внатрешни ѕидови. Лесно се нанесува на обоен ѕид или на ѕид украсен со некоја од MAXIDECOR декоративните техники. Најчесто се лепи на текстурирани материјали како MAXIDECOR Travertino или Concrete. Конечниот ефект на ѕид обложен со метал се постигнува со отстранување на фолијата по 1 час. Фолијата не смее да остане залепена на ѕидот повеќе од 2 часа. Доколку материјалот на кој што е залепена фолијата не е целосно сув, фолијата може да се обезбои.