MAXIDECOR® Travertino

декоративен травертин минерален малтер
Добро е да се знае
razredjenje vodom
5,0–5,5 L / 20 kg
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
CE
CE
Достапно во пакување
20 kg

MAXIDECOR Travertino е специјален декоративен сув тип на малтер, наменет за декоративна заштита на внатрешни и надворешни минерални површини. Внимателно создаден од посебно селектирани мермерни агрегати, високо квалитетен цемент, полимери и адитиви, како би се овозможило реплицирање на ефектот на природен камен со акцентирање на “жилите” и текстурата. Се одликува со одлично прилепување на минералните површини, добра паропропусност, извонредна водоодбивност и отпорност на временски влијанија и УВ зрачење.