MAXIDECOR®Travertino Ruvido

декоративен минерален малтер микроармиран со влакна
Добро е да се знае
razredjenje vodom
5,0–5,5 L / 20 kg
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
CE
CE
Достапно во пакување
20 KG

MAXIDECOR Travertino Ruvido е посебен декоративен сув малтер, наменет за декоративна заштита на внатрешни и надворешни минерални површини. Внимателно е создаден од специјално избрани мермерни агрегати, висококвалитетен цемент, влакна, полимери и адитиви. Се карактеризира со одлична адхезија на минерални површини, добра паропропустливост, исклучителна водоотпорност и отпорност на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Наменет е да постигне рустикална текстура на ѕидот, текстура на камен или карпи каде што самиот материјал може да се нанесе во максимална дебелина од 16 mm.