MAXIDECOR®Velatura

полутранспарентен декоративен премаз
Добро е да се знае
Отпорен на мокро бришење
Отпорен на мокро бришење
подготвен за употреба
подготвен за употреба
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
ECO
ECO
Достапно во пакување
1 L

MAXIDECOR Velatura е полутранспарентна ефектна боја, изработена на база на водена дисперзија на акрилниот врзувач и специјални адитиви. MAXIDECOR Velatura е водоперлив премаз, со добра паропропусност, нештетен за луѓето и околината, едноставен за нанесување. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни ѕидни површини, кај кои е потребно да се постигне нежен и суптилен изглед. Се употребува самостојно а може да се користи и во комбинација со други декоративни материјали, посебно за сенчање на MAXIDECOR Travertino декоративниот малтер. Се тонира на MAXIMIX системот по тон картата на MAXIDECOR Velatura.