MAXIFIL® Joint Filler

полнило за гипс-картонски плочи

MAXIFIL Joint Filler е прашкаст материјал на база на гипс, со додаток на полнило и адитиви. Наменет е за исполнување на споеви од гипс-картонски плочи, со полукружни ХРАК и закосени АК рабови, со користење на траки (бандаж, стаклена, хартиена). Се одликува со исклучително мала потрошувачка, добра адхезија, цврстина, и долго отворено време на обработка. Може да се користи за пополнување на оштетувања и шевови за прицврстување на ГК плочата, како и за лепење на истите, доколку е во прашање техниката на тенкослојно лепење.