MAXIDECOR®Transfer Lack

транспарентен трансфер лак за металик ѕидна фолија
Добро е да се знае
За внатрешна употреба
За внатрешна употреба
подготвен за употреба
подготвен за употреба
ECO
ECO
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
1L

MAXIDECOR Transfer Lack е безбоен лак на база на акрилни врзива и адитиви. Се нанесува на веќе подготвените внатрешни ѕидни површини на кои треба да се залепи фолија MAXIDECOR Metallico. Лесно се нанесува на обоен ѕид или на ѕид украсен со некоја од MAXIDECOR декоративните техники, најчесто на текстурирани материјали како MAXIDECOR Travertino или Concrete. Конечниот ефект на ѕид обложен со метал се постигнува со отстранување на фолијата по 1 час. Фолијата не смее да остане залепена на ѕидот повеќе од 2 часа. Доколку материјалот на кој што е залепена фолијата не е целосно сув, фолијата може да се обезбои.