MAXIKRIL®Hidrosol

длабоко пенетрирачки акрилен прајмер
Добро е да се знае
razredjenje vodom
1 : 5
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
ECO
ECO
Достапно во пакување
1 L, 5 L, 18 L

MAXIKRIL Hidrosol е специјален акрилен длабински премаз наменет за импрегнација на мазни минерални и бетонски, надворешни и внатрешни површини, како и гипс картонски плочи. Посебно се советува кај помалку цврстите површини, пред нанесувањето на бои и декоративните малтери. Длабоко пенетрира во подлогата, ја изедначува, зацврстува, и ја зголемува отпорноста на вода, ја подобрува адхезијата на завршните материјали и ја намалува нивната потрошувачка. MAXIKRIL Hidrosol-от не се користи доколку кај завршните работи се вградуваат материјали на силикатна или силиконска основа.