FUGALIN®

флексибилна и водоодбојна фуг маса, отпорна на мувла
Добро е да се знае
CG2WA фуг маса со подобрени карактеристики
CG2WA фуг маса со подобрени карактеристики
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
razredjenje vodom
0,6 L / 2 kg
Достапно во пакување
2 kg, 20 kg

FUGALIN е водоодбивна, паропропусна, еластична, фунгицидно заштитена маса за фугирање, која одлично се прилепува на површините и е отпорна на гребење. Наменета е за фугирање на керамички и стаклени плочки, мозаиции камења при внатрешни и надворешни работи. Се користи како за ѕидни така и за подни површини. Максимална ширина на фугите не смее да биде поголема од 8 mm. FUGALIN-от поради своите исклучителни технички својства погоден е за примена во купатила, кујни, како и во ентериери кои поседуваат систем на подно греење. FUGALIN-от се произведува во различни нијанси, според MAXIMA тон карта на масата за фугирање.