HIDROMAX®Liquid Foli

флексибилна 1K полимерна хидроизолациона мембрана
Добро е да се знае
CE
CE
подготвен за употреба
подготвен за употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
5 kg, 15 kg

HIDROMAX Liquid Foil е 1K хидроизолационен премаз, на основа на дисперзија на специјални полимерни врзива, внимателно одбрани адитиви кои ја подобруваат водоодбивноста и водоотпорноста и посебно селктирани агрегатни полнила. Премазот формира флексибилна, брзосушива водоотпорна мембрана способна да премостува пукнатини. Спремен е за употреба и лесно се нанесува. Наменет е за внатрешна употреба на хоризонтални и верикални површини во простории кои се изложени на повремено влијание на вода: кујни, купатила, туш кабини, јавни тоалети и сл. Се користи во системите со подно греење. Може да се нанесува на: бетон, на цементни кошулици, цементни малтери, гипс картонски плочи (само во ентериерите), керамички плочки, терацо, камен и сл. HIDROMAX Liquid Foil не е завршен слој и над него мора да се вгради цврста заштита (керамички плочки, камен, мозаик, бетон и сл.). Премазот е нештетенза луѓето и животната средина.