KERAMOL®Elastic

високоеластично лепило за керамички плочки
Добро е да се знае
C2TES1
C2TES1
CE
CE
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
razredjenje vodom
7 L / 25 kg
Достапно во пакување
25 kg

KERAMOL Elastic е високо еластично лепило за керамички плочки на база на хидраулични врзивни средства, посебно селектирани агрегати, синтетички полимери и адитиви. Наменет е за надворешна и внатрешна употреба, на ѕидни и подни површини. Температурно е постојан од  –20 °C  до +70 °C. Се препорачува за употреба во бањи, кујни, системи со подно греање, базени, балкони и тераси, односно во сите ситуации каде залепените керамички плочки се изложени на зголемена влажност и на промени на температурата. Идеален е за лепење на невпивачки плочки кога површината е тешка за работа, критична и деформабилна.