KERAMOL®Flex White

бело флексибилно лепило за керамички плочки
Добро е да се знае
C2TE
C2TE
CE
CE
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
razredjenje vodom
7 L / 25 kg
Достапно во пакување
25 kg

KERAMOL Flex White е флексибилно лепило за керамички, гранитни и мермерни плочки на база на бел цемент, посебно избрани агрегати, синтетички полимери и адитиви. Наменет е за надворешна и внатрешна употреба, на ѕидни и подни површини.Стабилен е на температура од –20 °C до +70 °C. Се препорачува за употреба во бањи, кујни, системи за подно греење, балкони и тераси, односно во сите ситуации кога залепените плочки се изложени на зголемена влажност и промени на температурата. Се препорачува во сите ситуации, кога сивото лепило е неприфатливо од естетски причини (на пр. стаклен мозаик или светло обоени плочки кои имаат високо ниво на впивање). Погоден е за изработка на детали од стаклени призми, таканаречени „блокови“.