ROLOGRUND®

груб акрилен темелен премаз
Добро е да се знае
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
razredjenje vodom
max. 10%
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
На база на дисперзија во вода
На база на дисперзија во вода
Не смее да смрзне
Не смее да смрзне
Достапно во пакување
5 kg, 18 kg, 25 kg

ROLOGRUND е груб акрилен темелен премаз, микроармиран со синтетички влакна и исполнет со кварцен песок. Наменет е за грундирање на подлоги (минералнии бетонски надворешни и внатрешни површини, гипс картонски плочи), пред нанесување на декоративните малтери, кои не се на силикатна основа. ROLOGRUND ја зголемува рапавоста на подлогата, што овозможува подобро прилепување на завршните материјали. Се произведува во бела боја, а може и да се тонира на MAXIMIX системот.