NANOTEX®

нано-силикатен декоративен малтер
Добро е да се знае
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
CE
CE
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
подготвен за употреба
подготвен за употреба
за надворешна употреба
за надворешна употреба
Достапно во пакување
25 kg

NANOTEX е квалитетен декоративен малтер на база на композитни врзувачи. Се одликува со одлична адхезија на подлогата, изразена паропропусност, цврстина, отпорен е на валкање и е високо водоодбивен. Отпорен е на атмосферските влијанија и УВ зрачења. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални ѕидни површини. Тој е завршен слој при изработка на термоизолациони фасади. Се произведува во бела боја, а може да се тонира и на MAXIMIX системот, во нијансите означени со F.