ROLOCEM®

благороден минерален декоративен малтер
Добро е да се знае
razredjenje vodom
7,0–7,5 L / 25 kg
CE
CE
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
За надворешна и внатрешна употреба
За надворешна и внатрешна употреба
Достапно во пакување
25 kg

ROLOCEM е цементно кречен сув тип на малтер, изработен на база на бел цемент, полнила, специјални адитиви и хидрофобни полимери. Се употребува за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални површини, како и за завршен слој при изработка на термоизолациони фасади. Добро се врзува со подлогата, има добра паропропусност и водоодбојност, цврстина и постојаност во различни климатски подрачја. Отпорен е на атмосверските влијанија и на УВ зрачење.