ROLOSIL® Si&Si

силиконско-силикатен декоративен малтер
Добро е да се знае
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
CE
CE
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
подготвен за употреба
подготвен за употреба
за надворешна употреба
за надворешна употреба
Достапно во пакување
25 kg

ROLOSIL Si&Si е квалитетен декоративен малтер на база на синтетички, силиконски и силикатни материјали, мермерни полнила, специјални адитиви, микро- армиран со синтетички влакна. Се одликува со висока цврстина и водоотпорност. Поседува одлична паропропустливост што му овозможува да биде завршен слој при изработка на термоизолациски системи со камена волна како и стиропор, графитен стиропор и стиродур. Отпорен е на атмосферски влијанија и УВ зрачења. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални ѕидни површини. Се произведува во бела боја, а може да се тонира и на MAXIMIX систем во нијанси означени со F.