ROLOSIL® SN

силиконски декоративен малтер
Добро е да се знае
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
CE
CE
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
подготвен за употреба
подготвен за употреба
за надворешна употреба
за надворешна употреба
Достапно во пакување
25 kg

ROLOSIL SN е квалитетен, декоративен малтер на база на силикон. Се одликува со висока цврстина и добра паропропусност. Добра адхезија со подлогата и обезбедува долготрајна висока водоодбивност. Постојан е на делување на атмосферските влијанија и УВ зрачења. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални ѕидни површини. Тој е завршен слој при изработка на термоизолациони фасади. Се произведува во бела боја, а може да се тонира и на MAXIMIX системот, во нијансите означени со SТ.