ROLOSIL® ST

силикатен декоративен малтер
Добро е да се знае
дополнително заштитен од алги и габи
дополнително заштитен од алги и габи
CE
CE
ЕТА Сертифициран
ЕТА Сертифициран
Отпорен на атмосферски влијанија
Отпорен на атмосферски влијанија
подготвен за употреба
подготвен за употреба
за надворешна употреба
за надворешна употреба
Достапно во пакување
25 kg

ROLOSIL SТ е квалитетен, декоративен малтер на база на силикат. Се одликува со висока цврстина и паропропусност. Постојан е на делување на атмосферските влијанија и УВ зрачења. Има добра адхезија со подлогата и е огноотпорен. Наменет е за заштита и декорација на надворешни и внатрешни минерални ѕидни површини. Тој е завршен слој при изработка на термоизолациони фасади. Се произведува во бела боја, а може да се тонира и на MAXIMIX системот, во нијансите означени со SТ.