MAXITHERM®Fiber Glass Mesh 145/160

стаклена мрежа за армирање во ETICS системите

Стаклената мрежа MAXITHERM Fiber Glass Mesh 145/160 е отпорна на алкали со отвор од 4 x 5 mm и површинска маса поголема од > 145 g/m², т.е. >160 g/m². Наменет за производство на армирани слоеви за зајакнување во MAXITHERM фасадните системи. MAXITHERM Fiber Glass Mesh 145/160 стаклената мрежа може да се користи и при реставрација на фасади, токму за производство на слоеви за зајакнување на проблематични површини.


Портокаловата фасадна мрежа има тежина од 145 g/m², а белата мрежа има тежина од 160 g/m².