Почетна
Од напуштена фабрика до инспирација

Од напуштена фабрика до инспирација

Неретко, сликарските уметнички дела се сметаат како елитистички, недостапни скапоцености кои се прик...

Повеќе
DOWNLOAD CENTAR.jpgDOWNLOAD CENTAR.jpg

Уметност на ѕидот

Повеќето искусни молери ќе ви кажат слично-дека фарбањето или молерисувањето за нив е многу повеќе о...

Повеќе
pigmenti11.jpgpigmenti11.jpg

Пигменти во боите за ѕидови (тонери)

Без боја нема убавина и боите зборуваат на сите јазици, повеќето од нас се согласуваат со овие изјав...

Повеќе
bojanka.jpgbojanka.jpg

MAXIMA боенка – наш подарок за малите креативци

Боенките за деца секогаш биле ефикасна алатка за родителите, за да го преокупираат вниманието на дец...

Повеќе
BRAON BOJA.jpgBRAON BOJA.jpg

Кафејава боја - облагородете го просторот со силата и ...

Кафеавата боја спаѓа во група на неутрални секундарни бои која се добива со мешање на црвена, зелена...

Повеќе
50 NIJANSI SIVE.jpg50 NIJANSI SIVE.jpg

50 нијанси на сива во вашиот простор зошто да не

Сивата е неутрална бојa, боја на компромиси. Се создава со мешање на бела и црна боја, две таканареч...

Повеќе
IGRAJTE SE BOJAMA.jpgIGRAJTE SE BOJAMA.jpg

Играјте се со боите по системот 60-30-10%

Многу пати до сега ве имаат прашано која е вашата омилена боја. Сите ние ја имаме, дури и неколку. А...

Повеќе
TOPLE I HLADNE BOJE.jpgTOPLE I HLADNE BOJE.jpg

Топли и ладни нијанси на боите во ентериерот

Веројатно досега сте се сретнале со поделбата на боите на топли и ладни. Можеби и знаете кои бои при...

Повеќе
ŽUTA BOJA.jpgŽUTA BOJA.jpg

Жолта боја - исполнете го просторот со среќа и оптимиз...

Жолтата боја е боја на сонцето, сјајот и ведрината. Таа е најстимулативна од сите бои кои човеч...

Повеќе
ZELENA BOJA.jpgZELENA BOJA.jpg

Зелена боја - обојте го вашиот простор со природата

Ентериеристите напросто ја обожаваат зелената боја. Еве и зошто... Зелената боја е неутрална и ...

Повеќе
MISTIKA I ELENGACIJA CRNE BOJE.jpgMISTIKA I ELENGACIJA CRNE BOJE.jpg

Мистика и елеганција на црната боја во ентериерот

Црната боја е НЕ боја која не рефлектира ниеден дел од спектарот, туку го впива целиот спектар во се...

Повеќе
ISPUNITE ENTERIJER NARANDŽASTOM.jpgISPUNITE ENTERIJER NARANDŽASTOM.jpg

Исполнете го вашиот ентериер со ведрина и енергија со ...

Портокаловата е најтоплата од сите бои во спектарот. Таа се создава со мешање на црвена и жолта и ги...

Повеќе
ČAROLIJA LJUBIČASTE.jpgČAROLIJA LJUBIČASTE.jpg

Магијата на виолетовата во ентериерот

Волшебната виолетова настанува со комбинација на спокојната сина и возбудливата црвена боја. На чове...

Повеќе
MAT ILI SJAJ.jpgMAT ILI SJAJ.jpg

Мат или сјајна боја - како да се одлучите

Сите ке се сложиме дека изборот на соодветната боја или подобро речено добитната комбинација на бои ...

Повеќе
MONOHROMATSKA ŠEMA.jpgMONOHROMATSKA ŠEMA.jpg

Монохроматска шема за комбинирање на бои - иста боја в...

Боите се исклучително моќна и најмногу користена алатка при дизајнирањето, а посебно во уредувањето ...

Повеќе
CRVENA BOJA.jpgCRVENA BOJA.jpg

Црвена боја - дадете му на вашиот простор впечатлив ка...

Можете да ја сакате или не, но сепак е сигурно - црвената боја нема да ве остави рамнодушни. Цр...

Повеќе
PRLJAVO BELE NIJANSE.jpgPRLJAVO BELE NIJANSE.jpg

Валкано бели нијанси - мекост на кашмир и бисерен сјај...

Белата боја се создава со комбинација на сите бои од видливиот дел на спектарот. Како и црната, так...

Повеќе
KOMBINUJTE BOJE.jpgKOMBINUJTE BOJE.jpg

Комбинирајте ги боите по принцип на тријада

Сложувањето на боите навистина е еден од основните елементи во теоријата на боите. Комбинирање на бо...

Повеќе
ANALOGNA ŠEMA.jpgANALOGNA ŠEMA.jpg

Аналогна шема на комбинирање на бои - што е и како се ...

Еден од најважните елементи при уредување на ентериерот е одбирање на бојата. Тоа воедно e и еден од...

Повеќе
KOMPLEMENTARNA ŠEMA.jpgKOMPLEMENTARNA ŠEMA.jpg

Комплементарна шема за вклопување на бои - спротивност...

Порано или подоцна, се наоѓаме во ситуација кога треба да го уредиме просторот во кој живееме или ра...

Повеќе
PLAVA BOJA.jpgPLAVA BOJA.jpg

Сина боја - ја поттикнува креативноста, го смалува апе...

Бојата е најефектниот и највозбудливиот дел од декорирањето на ентериерот. Секој од нас забележал д...

Повеќе
BOJE U FUNKCIJI PROSTORA.jpgBOJE U FUNKCIJI PROSTORA.jpg

Боите во функција на просторот - еве што би требало да...

Замислете свет без бои, само за момент. Би било навистина еднолично и доста неинспиративно да се жив...

Повеќе