MAXIMA боенка – наш подарок за малите креативци

Боенките за деца секогаш биле ефикасна алатка за родителите, за да го преокупираат вниманието на децата и да добијат малку слободно време. Боењето е едноставна, забавна активност, која не бара посебни услови. Скоро и да не постои дете кое не сака да бои. Малку простор, интересна боенка, кутија со различни бои и забавата е загарантирана. Меѓутоа, малкумина родители знаат дека покрај забавата, боењето допринесува за развојот на многу важни вештини кај малите уметници. Боенките се одлична подготовка за училиште на децата, ги стимулираат сетилата, ги подобруваат моторните способности, допринесуваат за брзо учење на боите и поимите, ја поттикнуваат концентрацијата и фокусот, го подобруваат ракописот...и уште многу други работи.  

Ние во MAXIMA знаеме скоро се за боите, а посебно го цениме уникатното изразување на креативност при нивната употреба и секогаш мислиме на сите корисници на нашите производи. Затоа создадовме забавна боенка како подарок за сите оние чии ѕидови ги красат боите на MAXIMA. Боенката можете сами да ја испечатите од нашата веб страна, а ние секако ќе им ја подариме на сите родители (и идни родители) кои го уредуваат својот дом со производите од програмите на MAXIMA.

Со боење до подобра концентрација

Концентрација е способност да ги насочиме мислите во одреден правец, со цел правилно да извршиме некоја задача. Од детето се очекува да умее да го „одржи вниманието„ на некоја активност особено кога ќе тргне на школо. Со стимулирање на концентрацијата, можете да почнете уште на рана возраст бидејќи децата веќе на едногодишна возраст сакаат да шараат по хартија. Боењето на цртежи во боенката е идеална вежба за тоа. Боенката допринесува за побрзо запознавање со облиците, линиите и шаблоните. Кога ќе ги запомни, детето почнува да се фокусира на границите и линиите во кои ќе бои. И без разлика на тоа дали при боењето преминува надвор од дадените црти, тоа ги развива способностите за фокус на детали и концентрација, вештини кои ќе му бидат од особена корист во понатамошниот живот. Боенката е идеален графо-моторички материјал. Правилното држење на боичките и боењето поттикнуваат важна координација на окото-раката, фина моторика и умешност, кои се пресудни за понатамошното пишување на букви. Цртеж по цртеж, боја по боја и шарените страни на боенката за миг оживуваат во необична приказна. Децата едноставно обожаваат да набљудуваат како првичната дамка на боја расте и станува конкретна форма.

Боенката ја буди креативноста


MAXIMA bojanka probudiće maštu i inspirisati decu da bojama stvore jedan novi svet. Ponuđene slike bude nove ideje i pomoću njih deca uče da crtaju i sama se izražavaju kroz umetnost. Bojenje daje život crtežima, a kada vidi rezultate svog rada, dete dobija osećaj ostvarenosti i povećanog samopouzdanja. To razvija kreativni proces i pomaže deci da realizuju svaku svoju ideju i suoče se sa rešavanjem problema na pravi način. Naš cilj je i da ovom bojankom podstaknemo decu da eksperimentišu, razmišljaju izvan zadatih šablona i izraze svoju umetničku prirodu. Na kraju, možda se ta kreativnost kasnije pretvori u želju za bojenjem i ukrašavanjem zidova i fasada. MAXIMA će i tada biti tu da ih podrži velikim izborom kvalitetnih boja i dekorativnih materijala.

Ostali saveti

Од напуштена фабрика до инспирација

Неретко, сликарските уметнички дела се сметаат како елитистички, недостапни скапоцености кои се прикажуваат во галери...

DOWNLOAD CENTAR.jpg

Уметност на ѕидот

Повеќето искусни молери ќе ви кажат слично-дека фарбањето или молерисувањето за нив е многу повеќе од само премачкува...

Подразбирлив алтернативен текст
pigmenti11.jpg

Пигменти во боите за ѕидови (тонери)

Без боја нема убавина и боите зборуваат на сите јазици, повеќето од нас се согласуваат со овие изјави. Сите имаме нек...

Подразбирлив алтернативен текст
BRAON BOJA.jpg

Кафејава боја - облагородете го просторот со силата и ...

Кафеавата боја спаѓа во група на неутрални секундарни бои која се добива со мешање на црвена, зелена и сина боја (сов...

Подразбирлив алтернативен текст
50 NIJANSI SIVE.jpg

50 нијанси на сива во вашиот простор зошто да не

Сивата е неутрална бојa, боја на компромиси. Се создава со мешање на бела и црна боја, две таканаречени НЕбои. Токму ...

Подразбирлив алтернативен текст
TOPLE I HLADNE BOJE.jpg

Топли и ладни нијанси на боите во ентериерот

Веројатно досега сте се сретнале со поделбата на боите на топли и ладни. Можеби и знаете кои бои припаѓаат на топлите...

Подразбирлив алтернативен текст
ŽUTA BOJA.jpg

Жолта боја - исполнете го просторот со среќа и оптимиз...

Жолтата боја е боја на сонцето, сјајот и ведрината. Таа е најстимулативна од сите бои кои човечкото око прво ја ...

Подразбирлив алтернативен текст
ZELENA BOJA.jpg

Зелена боја - обојте го вашиот простор со природата

Ентериеристите напросто ја обожаваат зелената боја. Еве и зошто... Зелената боја е неутрална и се сложува со ско...