Почетна
ABOUT.jpgABOUT.jpg

За нас

Нашата приказна

Компанијата Maxima е семејна фирма основана во 1990. година како продавница за бои. Увидувајќи дека на пазарот нема доволно квалитетна понуда на внатрешни бои, во 1994. година семејството донесува одлука да почне со производство на истите. Тој развоен пат почнува со производот Maxipol, кој ја направи оваа компанија препознатлива.

Почетоците беа многу скромни. Дневниот капацитет изнесуваше 5 тони. Денес, компанијата Maxima има капацитет од 1000 тони готов производ на ден со портфолио на производи со кои нуди решение за сите завршни работи во градежништвото.

Нашата приказна

Страст и посветеност

Страста кон усовршување на постоечките производи и освојување на новите технологии, посветеност кон купците и нивните потреби, со верување дека квалитетот е единствен императив во работењето со рецептуирањето, ја доведоа компанијата Maxima на место на најуспешните фирми од овој регион во областа на производство на материјали за завршни работи во градежништвото.

Квалитет и лојалност

Најголемата вредност која ја одликува Maxima представуваат лојалните купувачи кои го препознаваат настојувањето на оваа компанија да обезбеди најдобар однос на квалитет и цена и тоа го наградуваат со доверба во овој бренд.

Ви благодариме на тоа!