10IDEJ~4.JPG10IDEJ~4.JPG

10 ideja za funkcionalno i fenomenalno uređenje tavanskog prostora

Kada čujete reč „potkrovlje“, to se obično odnosi na stan sa velikim prilagodljivim otvorenim prostorom. Tipično se ovaj potkrovni prostor nalazi na vrhu stepeništa, a sobe na spratu se odvajaju od njega ili niz susedne hodnike. Većina potkrovlja nema vrata i obično nemaju četiri zida. Međutim, tavani nude dragocene kvadratne metre koji za vas pravilnom upotrebom mogu napraviti veliku razliku u stanu ili kući. Znamo da ste sigurno uzbuđeni zbog dodatnih kvadratura koje možete da iskoristite.

Prvi korak da maksimalno iskoristite ovaj prostor potkrovlja je da odlučite kako želite da funkcioniše. Odatle možete započeti planiranje sobe. Sastavili smo nekoliko načina na koje možete da upotrebite ovo područje.

Tavan ponekad može predstavljati izazovnu dilemu ukrašavanja. Šta raditi sa tim nedefinisanim prostorom?

1. Napravite ugodno mesto za sedenje. Ovo će vam dati prostor gde ćete pobeći od svega i tiho ćaskati sa prijateljima.


Dnevna soba u potkrovlju

2. Potkrovlje je savršeno za kućnu biblioteku. Ubacite puno polica za knjige, a zatim dodajte udobnu stolicu i odgovarajuće osvetljenje i stvorili ste idealno mesto za nadoknađivanje čitanja.

3. Kućna kancelarija je odličan način da iskoristite prostor ako je vaš dom tih i ako vam nije potrebna zatvorena soba. Ako se potkrovlje može videti iz glavnih područja stana, pobrinite se da vaš sto bude organizovan i sređen kada završite, a važni papiri budu odloženi. Jednostavan način da se stvari sklone iz vida je sakriti prostor radnog stola u ormaru.

4. Pretvorite svoje potkrovlje u dečije carstvo. Zbog toga će deca možda više uživati u izučavanju knjiga i možete nadgledati dok uče. Donesite veliki sto da biste ga koristili kao zajednički ili napravite pojedinačne radne prostore sa manjim stolovima. Možete čak dodati i elemente za igru, gde deca mogu uživati kada obave svoje školske zadatke.


Dečija soba u potkrovlju

5. Ako tražite mesto za uživanje u svojoj kreativnosti, pretvorite potkrovlje u zanatsku sobu. Budite kreativni sa svojim skladištem koristeći ugrađene ormare ili police po meri.

6. Igraonica je zabavna upotreba za prostor potkrovlja. Možete ga postaviti sa bilijarskim stolom ili nekom drugom vrstom stola za igre, kao što je stoni fudbal. Takav prostor će voleti svi ukućani.

7. Napravite tinejdžerski salon u kojem se vaša deca mogu družiti sa svojim prijateljima. Opremite ga sa puno udobnih sedišta i ubacite televizor za video igre i filmove. Mala postaja za grickalice može se postaviti sa mini-frižiderom, mikrotalasnom pećnicom i korpicama grickalica.

8. Uđite u formu unošenjem opreme za vežbanje i pravljenjem sopstvene kućne teretane. Prostor u potkrovlju takođe bi bio sjajna soba za jogu ili meditaciju. Ako volite da plešete, prekrijte zid ogledalima u punoj dužini da biste kreirali svoj privatni plesni studio.

9. Dodelite svojoj deci svoje posebno mesto tako što ćete im kreirati sobu za igru i imati dovoljno prostora za odlaganje njihovih igračaka. Ovo će vam pomoći da igračke ne budu razbacane po vašoj kući.

10. Budite inovativni i potrkovlje pretvorite je u perionicu. Ovo bi najverovatnije zahtevalo dodatni vodovod i otvor za odvod mašine za sušenje. Ali ako volite da imate vešernicu, ovo bi moglo biti opcija za vas.

Možete maksimalno iskoristiti sav prostor u svom domu tako što ćete prvo odlučiti koje su vaše potrebe. Znajući koje su vaše potrebe, ovaj vodič će vam pomoći da utvrdite kako svaka soba ili prostor treba da funkcioniše, uključujući i vaš tavan. Kada razmišljate o svom potkrovlju, koja od ovih ideja ispunjava vaše potrebe ili vas najviše inspiriše?