5 lakih načina da osvežite izgled dnevne sobe 1920x400.jpg5 lakih načina da osvežite izgled dnevne sobe 1920x400.jpg

5 lakih načina da osvežite izgled dnevne sobe

Koliko god voleli svoj dom, svi mi težimo promenama kada se prezasitimo izgledom prostorije u stanu u kojoj provodimo najviše vremena tokom dana. Čak i za mali budžet, možete stvoriti dom koji izgleda potpuno kao iz luksuznog časopisa. Naši saveti za uređenje i ideje za enterijer uneće u vaš dom nove osećaje, dodaće dodatni stil i dašak osećaja glamura. Otkrićemo vam kako osvežiti dnevnu sobu:

Iskoristite potencijale sobe

Uzmite u obzir postojeće karakteristike u vašem domu koje možete istaknuti. Arhitektonski detalji kao što su visoki plafoni, drvene grede, podovi od tvrdog drveta, ugrađene police za knjige i pozadine od mozaičnih pločica, svi su vredni pažnje. Ovi detalji ne izgledaju samo skupo, oni jesu skupi. Zato učinite ih što je moguće istaknutijim - održavajte ih čistim, bez nereda i u dobrom stanju.

Prolećno uređenje dnevne sobe

Unesite boje u vaš život

Da li ćete se odlučiti da okrečite jedan zid u neku veselu i hrabru boju, možda odaberete dekorativnu tehniku ili unesete životnost u vidu detalja - boje u dnevnoj sobi su uvek dobra ideja. Pastelne boje zidova u dnevnoj sobi donose nežnost. One daju personalizaciju dnevnoj sobi i čine je ugodnom za život. Odlična inspiracija za detalje u koloru mogu biti efektni komadi nameštaja poput rustične naslonjače ili moderne fotelje, novih zavesa u veselim bojama ili možda korpa za novine koja će dati novi život uglovima sobe.

Zamenite jastuke

Jednostavna ideja uređenja kuće za našu dnevnu sobu je zamena jastuka. Jastuci su jednostavan način za dodavanje i osvetljenje sobe, bilo da ih kupite ili napravite svoje. Poželjno je da izbacite svoje stare jastuke i zamenite ih svetlim, punijim - možete dodati i nove prostirke za nameštaj u tonu sa jastucima. Mešajte, slažite boje i teksture i mešajte različite grupe, ali više nije uvek i bolje. Čak možete promeniti jastuke tako da se poklapaju sa godišnjim dobima. Za proleće nabavite ugodne, baršunaste jastuke svetlijih tekstura poput pamuka floralnih dezena.

Dekorativni jastuci u prostoru

Okačite umetnost na zidove

Još jedna jednostavna i povoljna ideja uređenja kuće za vašu dnevnu sobu i spavaću sobu je da na zidove okačite jedinstvene umetničke komade. Od porodičnih fotografija do “uradi sam” umetnosti, ili čak uramljeni radovi vaše dece mogu pretvoriti kuću u dom. Pre nego što donesete krajnju odluku treba da utvrdite gde treba sve da postavite i na koji način pravilno okačiti slike. Proverite da li je slika koju ste odabrali odgovarajuće veličine i skale za zid koji ukrašavate, i zapamtite da vam nisu potrebna umetnička dela na svakom praznom zidu. Ako se osećate kreativno, odličan način da nabavite jeftino umetničko delo je da stvorite sopstveno. Uputite se u lokalnu zanatsku prodavnicu i pronaći ćete sve što vam je potrebno za stvaranje prelepog platna ili uokvirenih umetničkih dela po meri.

Aksesori za osvežavanje izgleda dnevne sobe

Ne potencirajte formu pre suštine

Novi divan kauč neće izgledati šik kada ga deca i kućni ljubimci upropaste. Birajte izdržljive tkanine i tapacirane komade koji su otporniji na fleke. Vodite računa pri izboru nameštaja da se lako održava.