7 načina da iskoristite prostor ispod stepeništa 1920x400.jpg7 načina da iskoristite prostor ispod stepeništa 1920x400.jpg

7 načina da iskoristite prostor ispod stepenica

Prostor ispod stepenica često ostaje neiskorišten. Da li je to možda posledica nedostatka inspiracije? Bez obzira na razlog, postoji puno načina da se ovaj prostor iskoristi i učini korisnim. Ako mislite da biste mogli bolje da iskoristite prostor ispod stepenica u svojoj kući, pročitajte ovaj blog. Daćemo vam puno kreativnih, originalnih ideja koje će vam pomoći da izvučete maksimum iz svih tih dodatnih ćoškova koji bi u suprotnom ostali neiskorišćeni.


Ima puno ljudi koji ne shvataju koliko bi dodatnog prostora mogli da imaju ako bi koristili prostor ispod stepenica.

Jedna od najboljih ideja za rešenje problema je postavljanje nameštaja ili prostora za odlaganje stvari. Ako ovo zvuči kao vaš slučaj, obratite pažnju na ove korisne, zanimljive ideje!

1. Kauč

Da li se osećate kao da vam je potrebno mesto za odmor popodne, za meditaciju, ili za čitanje u nedeljnim jutarnjim satima, a da vam niko ne smeta? Pa, kako bi bilo da prostor ispod stepenica koristite za kauč samo za vas?

Nije previše teško. Sve što stvarno trebate učiniti je instalirati drvenu podlogu, a zatim dodati prostirku i jastuke. Ili, ako imate dovoljno prostora, možete čak i smestiti krevet za jednu osobu ili napraviti malo ljubavno sedište. Jednom kada to učinite, imaćete svoj, savršeni mali kutak kuće!


Dnevna soba sa stepenicama

2. Skladištenje

Jedan od najčešćih problema u današnje vreme je nedovoljno prostora za skladištenje svih stvari koje su vam potrebne kod kuće. To uključuje sve peškire, debele jorgane koji vam nisu potrebni u letnjem periodu, dodatne jastuke na kauču ili odeću iz prethodne sezone.

Postoje čak i neke kuhinje u modernim domovima koje vam zaista ne daju dovoljno prostora za smeštanje sve vaše hrane koja se ne kvari poput tegli ili konzerva. Bez obzira na vaš slučaj, prostor ispod stepenica mogao bi biti odgovor na vaše probleme. Sve što trebate učiniti je dodati komad nameštaja (koji je idealno prilagođen prostoru) sa vratima ili ladicama za umetanje stvari.

3. Malo kupatilo ispod stepenica

Ako imate zaista čvrsto stepenište, prostor ispod njega mogao bi biti savršen kao malo kupatilo za goste. Samo budite oprezni kada imate visoke ljude jer strop neće biti veoma visok i verovatno će biti dijagonalni!

4. Police

Imate li toliko knjiga da jednostavno ne znate gde da ih stavite? Imate li tone i tone suvenira? Ili, samo volite fotografije i porodične portrete? Ako je vaš odgovor da na bilo koje od ovih pitanja, postavite neke police ispod stepenica i tamo stavite sve stvari!

Na primer, možete staviti neke police sa mnogo prostora između njih. Ili možete ugraditi komad nameštaja na više nivoa koji se savršeno uklapa u prostor. To je odlično mesto za postavljanje svih stvari koje imaju sentimentalnu vrednost za vas.

5. Kancelarija ili prostor za učenje

Ako imate otvoreno stepenište, može biti odlična ideja da ispod postavite sto. Prilagodite ga svojim potrebama: koristite ga za posao, tamo stavite računar ili napravite prostor da deca rade domaće zadatke.

Samo budite oprezni kad idete gore-dole niz stepenice kako biste bili sigurni da ništa ne pada između stepenica.


Prostor za učenje ispod stepeništa

6. Dekorativne zen bašte

U modernim kućama stepenice često imaju veliku ulogu u dekor shemi. Mogu se nasloniti na zid u kontrastnoj boji ili se uklopiti u dekor. Nesretna stvar u tome je što vam obično ostavlja puno neiskorištenog prostora ispod stepenica.

Jedan sjajan način da se to spreči je postavljanje neke vrste zen-vrta sa raznobojnim saksijama za cveće koje može biti pravo ili veštačko. Izgledaće neverovatno!

7. Otvoreni ormar

Ako su vam stepenice blizu ulaza, možda biste hteli da koristite prostor ispod njih kao ormar. To će vam pružiti prostor za kačenje jakni, torbi i bilo čega drugog što skinete čim dođete kući. Ako ste dovoljno organizovani, nećete ni trebati da stavljate vrata. Sve što ćete trebati je da dodate nekoliko kuka na različitim visinama da biste obesili sve što trebate bez problema!

Kao što vidite, prostor ispod stepenica ne bi trebao biti prazan, neiskorišten prostor. Postoji mnogo mogućnosti za to.