Crna i bela u enterijeru 1920x400.jpgCrna i bela u enterijeru 1920x400.jpg

Crna i bela u enterijeru

Upotreba crne i bele u dekoru može stvoriti zapanjujući i dramatičan dekor. Otkrijte kako najbolje iskoristiti kombinaciju ove dve jednostavne boje da biste maksimizovali potencijale svog prostora.

U uređenju postoji pravilo koje kaže da „svaka soba može da koristi dodir crne“. Možda mislite da je ovo čudno ako imate sobu u boji pastela, ali razmislite malo.

Korišćenje crne boje dodaje žarišnu tačku koja je osnova, sidri pogled i dodaje sofisticirani izgled sobi.

Crna u dodacima, rasvetnim telima, ukrasima, bojama ili u jednom smelom komadu nameštaja pomoći će da se izoštriti bilo koja šema ukrašavanja. Služiće kao obris koji određuje određena područja ili objekte. Crna boja je sama po sebi upadljiva.

Večna inspiracija u dizajnu

Ali da biste dobili pravu dramu i iskru, uparite crno sa belim. Korišćenje crne i bele boje u ukrašavanju daje svež, čist, neupitno sofisticiran i elegantan izgled svakoj sobi.

Crna i bela u dnevnoj sobi

Crna i bela su savršena kombinacija boja za bilo koji stil ukrašavanja. Savremeni enterijeri često kombinuju crno-belo sa elegantnim metalima. Francuski stil i dizajn, pored mnogih drugih, često se koristi ovom kombinacijom boja.

Ako se bojite da koristite samo crno-belo, dodajte raznolikost tako što ćete za upečatljiv izgled koristiti područja žute, ružičaste, crvene ili ljubičaste. Održavanje istaknutosti crno-belih površina, međutim, zadržava elegantan efekat.

Kako koristiti crno belu kombinaciju u svom domu

Crno-beli pod je dobro mesto za početak ukrašavanja crno-belim. Krajnji izbor bio bi prelepi crni mermer postavljen visokim belim lajsnama od podnožja. Takođe isprobajte bele keramičke pločice sa crnim obrubom, vinil pločice postavljene naizmeničnim crnim i belim kvadratima ili obojeni crni pod sa belim šablonskim obrubima ili beli sa crnim šablonima.

Zidovi obojeni u čisto belu ili u nežnu boju slonovače služe kao savršena podloga za uokvirene fotografije, grafike i druga umetnička dela. Izaberite okvire od tamnog drveta ili obojene.

Mala soba je odlično mesto za odabir da se crna i bela koriste kao glavna šema boja. Hodnik ili malo kupatilo izgledaju elegantno sa crnom mermernom pločom, belim umivaonikom i sjajnim zlatnim dodacima.

Crna i bela u spavaćoj sobi

Oštra bela posteljina je savršena za spavaću sobu. Dodajte crno-beli pokrivač za krevet, jastuke i udobnu crnu stolicu. Za sezonske promene pri ruci imajte razne jastuke u različitim bojama. Ružičasta, žuta ili nežno zelena odlično funkcioniše za leto, dok crvena, nežno zelena ili čak treperavo zlato ili srebro izgledaju sjajno za zimu.

Kada kupujete tkanine, pripazite na živopisne otiske ili karo uzorak sa crnim dodirima. Zatim dodajte još crne u sobu pomoću lampi, stolnjaka za stolove, okvira i prostirki, jastuka.

Savremeni domovi uključuju crno-belo na divne načine. Koristite tepihe u boji tamnog uglja. Ne osećajte se obaveznim da sve zidove obojite na isti način. Izaberite živahne akcentne boje za žarišnu tačku. Dodajte živopisna umetnička dela, sjajne ili mat metalne naglaske i moderno dizajnirane tkanine.

Čak i enterijeri u stilu vikendica mogu koristiti crno-belu šemu boja.

Akcentni komadi od kovanog gvožđa su veoma popularni i lako ih je pronaći. Koristite crnu metalnu bazu stola sa staklenom pločom i svećnjacima od kovanog gvožđa i svetiljkama u trpezariji, kao i police za knjige u porodičnoj sobi ili kućnoj kancelariji. Dodajte dramu i sofisticiranost u bilo koju sobu u vašoj kući. Koristite crno-belo samostalno ili sa drugim akcentnim bojama da biste stvorili stil koji je klasičan i jednostavan.