Elementi prirode u dizajnu 1920x400.jpgElementi prirode u dizajnu 1920x400.jpg

Elementi prirode u dizajnu - drvo i kamen

Prirodni materijali poput drveta i kamena savršeno se spajaju u modernom domu. Ovi klasični elementi mogu dodati osećaj topline minimalističkom uređenju, poboljšati svaki stil ali biti i osnovni lajtmotiv dizajna.

Kuće možda postaju sve modernije i tehnološki integrisanije, ali popularnost prirodnih materijala u dizajnu enterijera traje. Čak i za mlade koji postaju vlasnici kuća, elementi od prirodnog kamena i drveta ostaju važan deo dizajna kuće i vrlo su aktuelni.

Deo ovoga je nesumnjivo jer se prirodni elementi tako lako kombinuju na ukusan i trajan način. Iako je prirodni kamen sam po sebi lep, on se izvrsno uklapa sa drvetom za zaista smirujući, prirodan izgled enterijera.

Samo zato što prirodni kamen možete da pronađete praktično bilo gde u svom domu, ne znači da ga morate koristiti svuda. Ako već imate drveni pod koji volite, ne treba ga zameniti prirodnim kamenom. Umesto toga, dopunite ga detaljima od kamena.

Drvo i kamen kao inspiracija u dizajnu

Kuhinjski parovi za poželeti

Isto tako, drvo i kamen se savršeno mešaju u kuhinji. Iako su minimalistički beli i crni ormarići u trendu, mnogi vlasnici kuća i dalje više vole izgled mekših, prirodnijih drvenih ormarića u svim nijansama i bojama. Granitne radne površine su savršeni kontrapunkt, bilo da odaberete nijansu u istoj porodici boja kao i vaši ormarići, ili kontrastnu boju zbog vizuelnog interesa. U svakom slučaju, rezultat će biti kohezivna i prijatna kuhinja.

Čak i uparivanje drveta i kamena zajedno kao deo istog elementa dizajna postalo je trend u poslednje vreme. Kuhinjska ostrva koja kombinuju prirodni kamen i drvo spajaju ono najbolje iz prirodnog sveta u jedinstvenu radnu površinu koja je neočekivano divna.

Kuhinja u drvetu

Dom kakav nema niko drugi

Mešanje i podudaranje prirodnih elemenata takođe čini vaš dom zaista jedinstvenim. Za razliku od fabričkih proizvoda, svaka ploča mermera, granita ili drugog prirodnog kamena je karakteristična, kao i svaka drvena ploča. Uz prirodne elemente kao središnju tačku vaše kuhinje, kupatila i ostalih životnih prostora, možete osigurati da zaista ne postoji neko drugo mesto poput vašeg doma.

Širok spektar boja, uzoraka i primena koji su mogući sa prirodnim kamenom održavaju kombinaciju drvo - kamen neprestano svežom. Od boja sunčanog sjaja kvarcne ploče do klasičnih belih, crnih i smeđih boja, mogućnosti su bezbrojne. U kombinaciji sa prirodnim drvetom, rezultat može biti savremen ili klasičan, hladan ili topao - ono što najbolje čini da vaša kuća izgleda autentično.

Prirodni kamen savršen je kontrapunkt drvetu i jednostavan način za dodavanje ličnosti i klase vašem prostoru. Izgled zidova koji verno imitiraju kamen je oduvek bio sjajna opcija za unutrašnjost, i danas nam dekorativne tehnike dozvoljavaju luksuzni izgled prirode bez prevelikih ulaganja. Bilo da se odlučite za kombinaciju drvo - kamen za određenu prostoriju u stanu ili da ceo dom uredite u ovom dizajnerskom maniru, nećete pogrešiti jer je ovo jedna od najefektnijih kombinacija za enterijere.