Jeftina ulaganja u podstanarski stan 1920x400.jpgJeftina ulaganja u podstanarski stan 1920x400.jpg

Jeftina ulaganja u podstanarski stan

Da li ste se nedavno uselili u stan koji treba renovirati? Svesni ste da kao podstanar ne želite neke krucijalne izmene, već samo da izmenite određene prostorije ili detalje kako bi vaš novi dom mogao da dobije lice svog novog stanara - vas. Evo kako možete dati novo ruho vašem stambenom prostoru:

Sveža boja

Svaka obnova, bez obzira na veličinu, trebalo bi da uključuje bojenje unutrašnjih zidova, jer će to uveliko promeniti vaš stan. Uvek je najbolje da boje budu neutralne, ali ne i dosadne. Možete se odlučiti i za intenzivnije boje i veće promene ukoliko želite vidljivije efekte, ili za neku dekorativnu tehniku.

Promena boje vaših zidova daju instant novi izgled svim prostorijama, i to imajte na umu kada birate nijanse.

Promenite svetiljke

Starije zgrade obično imaju vrlo zastareli izbor osvetljenja i možda ćete biti iznenađeni uticajem koji zamena rasvete može da ima na osećaj vašeg stana. Ako vam je budžet izuzetno ograničen, počnite sa osvetljenjem u kuhinji i porodičnoj sobi, naknadno uredite kupatila i spavaće sobe.

Popravke u stanu

Modernizujte i maksimizirajte prostor u svom ormaru

Veliki prilagođeni ormari su ostvarenje svih snova, pa ako imate prostora u svom stanu, renoviranje ormara definitivno će poboljšati vaš životni stil . Dakle, uporedite troškove izrade ormara po meri i gotove verzije da biste odlučili koja strategija najbolje odgovara vašem budžetu.

Obnova i popravke koje imaju ekonomski smisao

Ako su troškovi popravke i modernizacije manji od zamene predmeta, to je vaša najbolja opcija sa ograničenim budžetom. Nameštaj se može brusiti i bojiti ili farbati za sjajni novi savremeni izgled, drveni podovi mogu se ponovo brusiti i obojiti tako da izgledaju kao novi, tepisi se mogu profesionalno očistiti i pokvareno osvetljenje i uređaji, mogu se popraviti.

Samostalno uređenje doma

Reparirajte gde možete

Zamena kuhinje ili kupatila može biti vrlo skupa, pa ako su u dobrom strukturnom stanju, potražite načine da ih unapredite. U kuhinji možete zameniti prednju ploču stola i vrata, dodati nove uređaje, instalirati novu slavinu. U kupatilu, obnavljanje keramike je veliki zalogaj . Zato mislite pametno i dodajte aksesoare za novi look.

Što se tiče obnove stana, morate pažljivo upravljati svojim budžetom. To ne znači da sve stvari morate raditi jeftino - zapravo, ovo može dugoročno više da košta. Ali morate pažljivo razmotriti budžet koji možete da izdvojite i da ga uklopite sa svojim spiskom želja.

Na primer, možete uštedeti na bojenju zidova radeći to sami, dok je za bilo koji električni rad potreban ovlašćeni električar. Viseće zavese mogu spadati u vašu oblast stručnosti - ali ne pokušavajte da postavljate pločice ako ne znate šta radite. Imajte na umu da promene koje unosite u stan ne budu prekomplikovane jer ćete možda pre izlaska iz stana sve morati da vratite u pređašnje stanje. Dogovorite se o svim detaljima sa vlasnikom stana i iznesite mu vaše planove pre nego što započnete projekat.