1.jpg1.jpg

Kako da prolećnim bojama razbijete monotoniju u stanu?

Proleće, sunce i lepše vreme nam polako stiže. U skladu sa tim i naše raspoloženje se menja, imamo više energije i elana, više možemo da postignemo u toku dana, naš dan mnogo duže traje, ali je svakako i više ispunjen. Promene u vašem ponašanju i osećaju su evidentne kada krene proleće, ali zapravo vi morate da promenite i mnoge druge stvari dolaskom lepih dana.

Osvežićete verovatno i unutrašnjost vašeg garderobera, ali morate da imate u vidu da je promena životnog prostora ključna kada krene lepo vreme. Ako nemate razloga za brigu, onda ne treba da vam mračni i monotoni stan stvara to. Mnogo stvari, a pre svega naše raspoloženje može zavisiti od životnog prostora, zato je potrebno da ga pred proleće malo preuredite.

Poznato je da je u toku proleća najbolje da se krene i završi sa nekim radovima, a najčešće se u proleće kreči stan. Imamo nekoliko predloga za vas, kako da vaš stan izgleda sasvim drugačije i to na krajnje jednostavan način.

Koje boje su u trendu ovog proleća?

Koje boje to nagoveštavaju proleće? Ove sezone to su definitivno boja korala, žuta boja, blago zelena. U prirodi polako sve dobija neku interesantnu boju, a tragovi zime polako ostaju za nama. Morate malo te prolećne svežine uneti i u vaš dom. Savetujemo vam da prolećnim bojama oplemenite ceo stan. Na primer, najbolje bi bilo da vašu dnevnu sobu okrečite u prolećnu boju korala.

Zatim, radnu sobu možete okrečiti u prolećno zelenu ili žutu boju i time potpuno ubiti monotoniju u celom vašem stanu. Ukoliko već krećete sa prolećnim radovima i prolećnim krečenjem onda nemojte stati na pola, već okrečite sve prostorije u vašem domu. Svim zidovima je potrebno osveženje nakon duge zime, a verujte da će to osveženje i te kako prijati vama i uticati i na vaše raspoloženje.

Boja koja je uvek u trendu-boja japanske trešnje

Da li ste znali da su ove godine trešnje u Japanu procvetale devet dana ranije? Na taj način počelo je slavlje u ovoj zemlji u čast proleća i lepih dana. Ceo Japan će ovih dana biti u bojama ružičastog trešnjinog cveta, a što ne bismo malo duh Japana preneli i kod nas? Niste ni svesni koliko lepo na vašim zidovima može da izgleda boja japanske trešnje. Ta blago roze ili čak možda malo jače ružičasta boja, u kombinaciji sa belim i crnim elementima dovešće proleće u najboljem svetlu i u vašu sobu.

Tirkizna boja za pravo proleće u vašem domu

Prolećna tirkizna boja i te kako može dobro da se uklopi u vaš dom. Prolećno krečenje može da bude veoma zanimljivo. Sve je na vama. Ako se odlučite za jednostavne boje za krečenje, onda će zabava izostati. Ali, ako se odlučite za vesele prolećne boje, ako se odlučite da okrečite stan ili kuću u onom maniru koji ste do sada izbegavali, onda zabava kreće.

Vaša kreativnost i možda neki skriveni talenti mogu doći do izražaja, pa tako u potpunosti vaš stan možete promenite samo korišćenjem prolećnih boja na pravim mestima i u pravoj meri.