Kako dekorisati belu sobu (sobu okrečenu u belo) 1920x400.jpgKako dekorisati belu sobu (sobu okrečenu u belo) 1920x400.jpg

Kako dekorisati sobu okrečenu u belo (belu sobu)

Bela soba može doneti osećaj jednostavnosti u inače haotičnom svetu. Uprkos trendovima, kada je u pitanju stilski šik, bele sobe su uvek inspirativne.

EVO KAKO BELA PALETA OMOGUĆAVA KREATIVNOST MEŠANJEM MATERIJALA, STILOVA I TEKSTURA

Bez obzira da li renovirate dom ili uređujete novi stan, izaberite raznolike ukrase i materijale u beloj nijansi da biste bili zanimljivi. Kako biste kreirali moderno rustikalno kupatilo, igrajte se sa stilovima mermernih podova i zidnih obloga. Kada je trpezarija u pitanju, dopunite matirane bele zidove sa teksturom u obliku sjajnog belog lakiranog trpezarijskog stola i stolica od drveta u skandinavskom stilu.

Belo kao imperativ

Bela soba opremljena isključivo u jednom stilu nameštaja može se činiti hladnom.

Bela boja - savršena za dekorisanje

Jednostavnost bele boje omogućava vam da bez napora mešate razdoblja i stilove nameštaja, od savremenih komada do klasika srednjeg veka, vintage predmeta i antikviteta. Stolica za ljuljanje u belim nijansama i vintage obojene metalne barske stolice mogu srećno koegzistirati dajući vašoj sobi bezvremenski izgled.

Kontrast bele i crne

Da biste stvorili prostor za uživanje, izaberite dodatne sitnice. Možete dopuniti spavaću sobu okrečenu u belo sa prozračnim belim zavesama, posteljinom od lana u belim nijansama, krem i belim orhidejama.

Bela boja u dodiru sa drvenim elementima

Krečenje u belo - uvek u trendu

Ne budite stidljivi kada su u pitanju slojevite teksture, bela paleta će osigurati svevremenski izgled. Savremeni beli stan bez arhitektonskih detalja može biti i idealno prazno platno za antikvitete od tamnog drveta nasleđene od vaših baka i deda.

Topli metali, kao što su bronza, zlato i bakar, će uloviti svetlost i dodati blještave momente beloj sobi. Ogledala postavljena nasuprot prozorima, i izgubljeni uglovi odbijaju svetlost i na taj način stvaraju dubinu i perspektivu koje će oživeti sobu.

Sobne biljke daju dodatnu vrednost svakom prostoru, i nema bolje pozadine za njih od bele sobe.

Za dramatičan izgled, beli prostor ukrasite jedinstvenim komadom crnog nameštaja. Ako se crna boja previše oseti, koristite tamno sivu, koja će imati sličan, mekši efekat.

Bela u modernom izdanju

Pored različitih dekoracija, materijala i tekstura, razmislite o upotrebi različitih oblika pri izboru nameštaja, dodataka, predmeta i umetnina za belu sobu. Zakrivljeni nameštaj i predmeti - bilo da je to okrugli sto ili sofa sa zaobljenim uglovima ili preveliko okruglo ogledalo - uravnotežuju prostor geometrijskom perspektivom.

Jedna od najvećih radosti bele sobe je koliko lepo odražava prirodnu svetlost. U svakom slučaju, soba okrečena u belo je klasika sa neprolaznom vrednošću.