Kako kombinovati akcentni zid sa detaljima u enterijeru 1920x400.jpgKako kombinovati akcentni zid sa detaljima u enterijeru 1920x400.jpg

Kako kombinovati akcentni zid sa detaljima u enterijeru

U priči o uređenju poslovnog ili životnog prostora, određivanje boje zidova je često prva stranica koju morate da ispišete i definišete. Ali, iako je ova priča takva, da treba da bude zabavna, topla i nežna, ponekada dobije elemente drame koja nije toliko poželjan žanr.

Situacija se obično zakomplikuje kada treba uskladiti sve sitnice koje čine uređenje, u cilju da ceo prostor odiše kompaktnošću i odaje utisak prijatnosti.

Ako se odlučite za akcentni zid u nekoj od glamuroznih boja - zlatnoj, srebrnoj ili bronzanoj, novi trendi pravac u svetu boja, tek onda možete biti zbunjeni šta je vaš sledeći korak.

Kako bismo vam olakšali ovaj proces, pratite ideje u nastavku teksta.

Istaknuti zid u kupatilu

„Manje je više“ pravilo u enterijeru

Kako mu samo ime kaže, akcentni zid preti da pokupi svu pažnju u sobi. Naglašene i intenzivne boje, postaju pravi eye cather i mesto na kome se zadržava pogled i predstavljaju tačku u sobi na kojoj je fokus.

Poštujući dizajnersko „manje je više“ pravilo, možete uz istaknuti zid u prostor dodati još par komada nameštaja koji će biti jednako autentični i drugačiji. Zavisno od namene sobe, možete razmisliti o masivnom trpezarijskom stolu od punog drveta koji bi zasigurno dominirao prostorom za ručavanje. Ako volite dramu sa stilom, crna kožna garnitura sa baršunastim jastucima u boji naglašenog zida bi bila pun pogodak za dnevnu sobu.

Ako ste ipak, akcentni zid napravili u svojoj spavaćoj sobi, krevet raskošnog stila, sa prekrivačem i dekorativnim elementima može da bude sledeći must have dodatak u sobi. Pravilo „manje je više“ suštinski u ovom slučaju znači da detalji koje birate budu efektni podjednako u stilu i dizajnu kao akcentni zid, kako bi mogli da prate ideju o dominaciji u prostoru. Filozofija akcentnih zidova se u ovom slučaju savršeno uklapa sa ovim komadima nameštaja.

Akcentni zid u spavaćoj sobi

Akcentni zid kao pozornica u sobi

Onog sekunda kada se odlučite za akcentni zid, tog momenta ste naglasili njegovo prisustvo u sobi. Pa zašto onda ne bismo maksimizirali ideju akcentnog zida i njegovu funkciju? Jedan od predloga je da ovaj zid iskoristite kao pozornicu za ostale detalje u prostoru.

Razmislite o nekom umetničkom delu koje volite, koje vaš stan može da pretvori u malu privatnu galeriju. Ono što takođe može biti ideja za vas je da na ovaj zid okačite portrete vaše porodice, ili uramljene crteže svog deteta koji za vas imaju nepocenjivu emotivnu vrednost. Transformativni benefit ovog koncepta je ogroman jer vam dozvoljava da se igrate stilovima.

Ako ste ljubitelj kućnih biblioteka, neka vaš akcentni zid bude podloga za policu sa knjigama. U prostor ove namene, možete dodati i naslonjaču ili neki vintage komad nameštaja i na taj možete da putujete svetom dok uživate u svojoj omiljenoj literaturi.

Na kraju, ne dozvolite sebi da akcentni zid posmatrate preterano drugačije od ostatka prostora. Dozvolite sebi da koristite sve njegove prednosti i njegovu moć da menja prostor u kratkom roku, ako vam je baš to potrebno.