1.jpg1.jpg

Kako možete da poboljšate kvalitet svog doma i života u njemu?

Jedna od najvećih potreba kada je stambeni prostor u pitanju, jeste da sve što se uradi bude urađeno dobro, odnosno kvalitetno, i da bude dugog veka u tom dobrom stanju. Zato je, na prvom mestu, bitno da ne žurite ni u kakvim radovima, jer to na duže staze ume i te kako da pokaže brojne nedostatke i mane.

Naravno, svi imamo neke vizije o tome u kakvom bismo domu želeli da živimo, kakvog bi izgleda trebalo da bude, kakve estetske vrednosti da ispuni. Ipak, na prvom mestu moraju biti kvalitet materijala i svega što čini osnovu doma, pa je na drugom mestu taj estetski utisak, koji se u svakom momentu može dopuniti i lako popraviti. Termoizolacija objekta je nešto o čemu treba u startu razmišljati kada su radovi na kući u pitanju, i na njoj ne treba štedeti u onoj meri kojoj uštede smanjuju kvalitet i funcionalnog ovakog sistema. Zbog toga treba voditi računa od odnosu kvaliteta i cene, odnosno nivoa investicije.

Termoizolacija-karakteristike i namena

Pod termoizolacijom podrazumeva se termoizolacioni materijal, koji ima za funkciju da zaštiti kuću ili drugi objekat od spoljašnjih uticaja - toplotnih promena i klimatskih. Cilj je da se stalno održava prijatna temperatura u unutrašnjosti objekta. Sada je jasno kako termoizolacija može mnogo da utiče na kvalitet naših života. Termoizolacija je neizostavan element izgradnje bilo kog objekta, posebno kada se radi o objektu namenjenom za životni prostor. Na vama je da izaberete koju vrstu termoizolacionog materijala želite. Mi vam dajemo kvalitetne termoizolacione sisteme, bez obzira na vrstu odabaranog termoizolacionog materijala. Kvalitetna, dobro postavljena termoizolacija ima brojne karakteristike, a ovo su one najvažnije: Na prvom mestu, dobra termoizolacija objekta obezbeđuje prijatnu temperaturu vazduha u unutrašnjem prostoru, bez obzira na to da li je spoljašnja temperatura 40 stepeni Celzijusovih iznad nule ili 20 stepeni ispod nule. Pored toga, termoizolacija mora da nesmetano omogućava prolazak pare koja se stvara u unutrašnjosti kroz potpunu fasadnu konstrukciju, kako ne bi kondenzacija uticala na stvaranje vlage i buđi. to je tzv. parapropusnost. Samim tim, kvalitetna termoizolacija mehanički štiti jednu građevinu od svih spoljašnjih faktora, čime se u velikoj meri produžava njen vek ne samo trajanja, već odličnog funkcionisanja. Uz sve to, termoizolacija je investicija koja se radi jednom, a onda se ponekad održava, ali je između ta dva perioda ogroman period u broju godina, ali čini ogromnu uštedu tokom svakog godišnjeg doba.

Prednosti dobre termoizolacije

Osim prednosti koje smo već pomenuli, postoje još neke vrline dobre termoizolacije. Prostorije će se tokom zimskih meseci brže i lakše zagrejavati, toplota će se lakše održavati, pa će se samim tim manje trošiti i grejanje, bez obzira na to da li se grejete na struju, drva ili je u pitanju neko centralno i parno grejanje. Ta ušteda se svakako proteže i na tople, letnje mesece, jer kvalitetna termoizolacija čini da i prilikom visokih temperatura vazduh u kući bude prijatan, a uz to, učinak klima uređaja će se duže osećati nakon njihovog gašenja, što odlaže ponovno pokretanje sistema, te čini veliku uštedu električne energije. I na samom kraju, kvalitet termoizolacije utiče i na samu vrednost jednog objekta, pa što je bolja i kvalitetnija termoizolacija, to ćete u svom posedstvu imati objekat koji je vredniji, nego što je to bila njegova početna vrednost. Kvalitet termoizolacije direktno je povezan sa kvalitetom proizvoda koji sačinjavaju jedan termoizolacioni sistem, od prajmera, lepkova za fasadu, fasadnog maltera ili fasadne boje i naravno samog termoizolacionog materijala, koja na kraju ostavlja i priliku da date svom domu izgled kakav vi želite i kakav vama prija, jer osim dobrog kvaliteta, sami birate boju za spoljašnje zidove koja se vama dopada, koju vi želite, te tako na kraju osim kvalitetnog i udobnog doma, imaćete dom koji ste u estetskom smislu zamišljali.