Kako preurediti stan u kancelariju 1920x400.jpgKako preurediti stan u kancelariju 1920x400.jpg

Kako preurediti stan u kancelariju?

Kada je reč o uređenju stanova, jedna od najčešćih dilema je pronalaženje načina da se napravi mesto za kućnu kancelariju. Kako sve veći broj ljudi, sada radi od kuće, kućna kancelarija je prešla iz luksuza u ono što morate imati, čak i u malom stanu.

Minimalna površina

Kada su u pitanju kućne kancelarije i prostori za rad kod kuće, najvažnije je osigurati da vaša kancelarija zauzima minimalnu površinu. To znači da odabirate nameštaj malih dimenzija i dekor za stanove koji vam pomaže da maksimizirate kvadraturu, poput police za knjige koja je ujedno i sto za računar ili police za slaganje koja koristi vaš vertikalni zidni prostor. To takođe znači da ćete morati da budete kreativni sa pristupom dizajnu enterijera, bilo da je vaš noćni sto dvostruko postavljen kao radni sto, bilo da napravite ugao u vašoj dnevnoj sobi koji ima postavku stola i stolice pogodnu i za posao i obroke. Potrebno vam je i funkcionalno skladište, kao što su korpe i kutije.

Ideje za kućnu kancelariju

Kancelarija u spavaćoj sobi - što da ne?

Ako živite u jednosobnom stanu, jedna od naših omiljenih ideja kućnih kancelarija za male stanove je integrisanje radnog prostora u spavaću sobu umesto u dnevnu sobu.

Zašto ovaj dizajn deluje:

Sto i radni prostor zauzimaju svoju malu zonu uz zid, ali se stilski i dalje veže za ostatak nameštaja u spavaćoj sobi, dajući prostoru kohezivan izgled.

Zidne police omogućavaju funkcionalno odlaganje koje ne zauzima površinu poda, što znači da možete dodati više ukrasnih odlagališta, kao što su korpe i kante koje se lako premeštaju.

Sto takođe lako može udvostručiti svoju namenu kao površina za prikazivanje umetničkih dela ili porodičnih slika kada ga ne koristite.

Najbolji deo: Posebno je sjajno ako uživate da redovno imate goste ili ako vam se deca igraju u dnevnoj sobi. Ovo vam daje radni prostor u privatnom okruženju koji je potpuno odvojen od vašeg zabavnog i dnevnog boravka.

Radni kutak u dnevnoj sobi

Radni kutak u trpezariji

Ko ne voli da ima samo svoj kutak u kancelariji? Trpezarija je prostorija za obedovanje, ali ako imate neiskorišćenih ćoškova možete ih iskoristiti za postavku stola i stolice. Jedno rešenje? Napravite mini ušuškane kancelarijske prostore.

Zašto ovaj dizajn deluje:

Sto za pisanje i stolica dodaju trenutnu funkciju inače neupotrebljenom uglu.

Police koje možete postaviti iznad stola u ovom delu trpezarije, produžavaju kancelarijski kutak i pružaju pogodno skladište za knjige i kancelarijski materijal.

Najbolji deo: Bilo koja kombinacija stola i stolice može da funkcioniše. Poigrajte se sa nekim idejama, poput okruglog stola i par bočnih stolica.

Prenosivi radni sto - iz sobe u sobu

Čak i kada ukrašavate stanove, mali prenosivi radni sto može biti pametno i stilsko rešenje.

Zašto ovaj dizajn deluje:

Umesto glomaznog stola radni sto, iza sofe u dnevnoj sobi, dodaje trenutnu radnu zonu.

Kada nemate dovoljno prostora, ovo je odličan način da napravite kancelarijsko mesto u malom stanu.

Ovo maksimizira iskorišćenost prostor iza sofe, još jedan nezgodan prostor, koji inače ne bi bio iskorišćen. U uslovima rada od kuće, ne zaboravite da svoj kutak oplemenite i biljkama i omiljenom šoljom za kafu. To će vam ulepšati radne sate.