Kako stvoriti funkcionalni prostor koji će vaše dete voleti 1920x400.jpgKako stvoriti funkcionalni prostor koji će vaše dete voleti 1920x400.jpg

Kako stvoriti funkcionalni prostor koji će vaše dete voleti

Uređenje dečije sobe je verovatno najvažniji projekat za svakog roditelja. Stvaranje prostora za igranje i odrastanje vašeg mališana može i treba da bude zabavno iskustvo. Ipak, to može biti i izazovno. Uostalom, prelepa, funkcionalna soba koju će vaše dete voleti i sada i u godinama koje dolaze je prilično težak zadatak!

Treba vam malo saveta? Zato smo mi tu.

Ideje za dečiju sobu

Korisne ideje za dečije sobe i saveti za ukrašavanje, dizajnirano je da vam pomogne da identifikujete trenutne želje i potrebe deteta, omogućavajući vam da uspostavite onu važnu ravnotežu između želja i mogućnosti prostora. Bilo da krenete od nule ili se nadate poboljšanju postojećeg prostora, sigurno ćete ovde pronaći zdravu dozu inspiracije!

Kada je reč o dečijim sobama, manje je obično više. Svodeći dekor na jednostavan i nameštaj na minimum, stvorićete više prostora za igru i pružiti neutralno platno koje se može lako ažurirati kako vaše dete raste.


Inspiracija sobe za bebu

Dizajnirajte prostor prilagođen deci

Želite da stvorite prostor prilagođen deci? Zamislite da ste visoki jedan metar.

Soba mališana koja bi bila primećena na instagramu, dizajnirana je za njene sitne stanare. Ugodan podni krevet, niski sto i stolice nude udobnu alternativu tradicionalnom nameštaju, dok niske kante, otvorene police i lako dostupne kuke potiču samoodgovornost i samostalnu igru.

Stavljajući se u cipele vašeg mališana, lako možete stvoriti prostor koji je jednako funkcionalan koliko i simpatičan.


Dečija soba u svetlim tonovima

Usredsredite se na igru

Da biste stvorili sobu koju će vaš mali voleti, pokušajte da se fokusirate na ono što najviše vole: igrajte se!

Želite da dodate element zabave svom dizajnu? Nabavite tablu sa raznobojnim kredama, gde vaše dete može crtati i ispoljiti svoju kreativnost. Ugrađeni zid za penjanje ili klizač na krevetu takođe pružaju odlične mogućnosti, ohrabrujući igru istovremeno pomažući da sagorite svu dodatnu energiju pre spavanja.

Napravite prostor za magiju

Deca svet vide drugačije od odraslih, unoseći maštu i magiju u svakodnevnicu. Kupite im malo bajkovitih lampica i sjajne zvezde za plafon koje su obično vrlo povoljne, i poklonićete im bajkovitu palatu i galaksiju avantura. Zato navalite! Dodajte dodir nečega očaravajućeg! Možda ćete biti iznenađeni onim što ćete dobiti zauzvrat.

Svojim blistavim bajkovitim lampicama i ljupkim motivima zvezda, ovakav dizajn poziva svog malog vlasnika da dođe i igra se.


Magija u sobi za decu

Pobrinite se za prostor za skladištenje

Od igračaka, igara i knjiga do njihove garderobe koje se stalno menja u više veličina, deca dolaze sa puno stvari.

Potrebna vam je pomoć da sredite nered? Kuke, police za knjige, sanduci za odlaganje ispod kreveta i nameštaj sa ugrađenim odeljkom za skladištenje su sjajne mogućnosti i mogu da udvostruče vaš prostor za odlaganje.

Instaliranje druge šine u ormaru vašeg deteta, takođe je jednostavan način za proširenje potencijala za skladištenje.

Igrajte se sa bojama

Deca vole boje, ali odabir prave može biti poprilično težak. Naravno, vaša devojčica možda sada obožava sve ružičaste stvari, ali to ne znači da će tu boju voleti i kasnije, i pomisao da morate da preuredite čitavu sobu za samo nekoliko godina opet je dovoljna da bilo kome zada glavobolju.

Tražite dugoročno rešenje?

Krečenje jednog zida u omiljenu boju vašeg deteta, obično pink ili plavu nudi pametan kompromis uvođenjem kolorita u čisto,neutralno okruženje koje se može izmeniti kada je vaš klinac spreman za novi izgled.


Soba za devojčice

Dodajte teksture

Pitate se zbog čega dečije sobe koje vidite na pinterestu izgledaju tako dobro? Pažljiva upotreba uzorka i tekstura verovatno ima puno veze sa tim.

Uredite sobu za vašeg dečaka dodajući jastuke sa motivima omiljenog crtanog junaka ili poster sa likom omljenog sportiste.

Dekoracija sobe za devojčice ne može proći bez kutka za omiljene lutke ili možda kutka za igru sa drugaricama.

Okupirajte male ruke i umove

Ako imate prostora, radno mesto prilagođeno deci je obavezno. Pružanje vašem detetu mesta za kreiranje ne samo da će ih zauzeti već će takođe pomoći u njegovom fizičkom i mentalnom razvoju. Kada je vaše dete starije, lični radni prostor može vam dobro doći, nudeći mirno mesto za učenje i obavljanje domaćih zadataka. Prateći naše korisne i praktične savete, kreiraćete udoban prostor za najmlađe.