Kako zaštititi zidove posle bojenja 1920x400.jpgKako zaštititi zidove posle bojenja 1920x400.jpg

Kako zaštiti zidove posle bojenja?

Znamo da vam nije bilo lako da odaberete boju ili dekorativnu tehniku za svoj dom. Dane ste proveli tražeći inspiraciju na društvenim mrežama, listajući časopise, i istražujući beskrajni svet mogućnosti.

Premišljali ste se, vagali opcije, većali sa ukućanima. Ali, finalno, stigao je i taj čas - uspeli ste. Obojili ste zidove, odredili boje i dekorisali dom iz snova ili kancelariju koja će da služi vašoj produktivnosti. Logično, sada želite da vam postignuti rezultat i lepota prostora što duže traje. Kako postići najbolju zaštitu za zidove, otkrivamo vam u ovom tekstu:

Koristite Maxitop

MAXITOP predstavlja bezbojni zaštitni, vodoperivi lak, na bazi akrilnih veziva i aditiva. Nanosi se na već obojene unutrašnje zidove, čime se postiže odlična otpornost na habanje. Preporučuje se za zaštitu zidova u prostorijama gde je velika frekvencija, a zidovi izloženi habanju, poput: hodnika, stepeništa i sl. Takođe, odličan je izbor za zaštitu zidova u restoranima, školama, bolnicama, vrtićima i drugim javnim prostorima. Proizvodi se kao mat, saten i sjajni premaz. Može se uklopiti u svaku priču o prostoru.


Maxitop kao zaštita obojenih zidova

Neprijatelj zidova - vlaga

Mogući razlog pojave vlage je neadekvatna termoizolacija koja stvara kondenz u zidu koji dovodi do pojave buđi, naročito gde nema provetravanja. Rešenje je aplicirati adekvatan termoizolacioni sistem koji formira nevidljivu vodoodbojnu i vlagootpornu barijeru na površinama od gipsa, maltera, cigle ili kamena. Takođe, trudite se da redovno i revnosno proveravate svoje prostore, čak i zimi.

Nameštaj

Znamo svi koliko je teško kada naslon fotelje ili sofe ostavi trag po tek obojenom zidu. Trudite se da sav nameštaj držite na adekvatnoj udaljenosti od samih zidova, kako ne bi došlo do ostavljanja fleka na istom. Takođe, ovo važi i za lampe ili bilo kakav drugi dekor.


Odvojen nameštaj od zida kako bi se zaštitio zid

Deca su crtala po zidu

Svi znamo da inspiracija ne zna za vreme ili mesto. Vašim mališanima i njihovim drugarima je samo jednog dana palo na pamet da svoju kreativnost iskažu po svežoj boji zida u dečijoj ili dnevnoj sobi. Šta možete da uradite? Birajte perive boje. Ovde možete otkriti Maximin svet boja, gde među stotinama nijansi možete izabrati onu idealnu za svoj dom.

Pored svih navedenih saveta, idealno je da prostorije i zidove čuvate i do duvanskog dima i drugih neprijatnih mirisa. Za svakog od nas, dom je naša oaza kojoj se uvek vraćamo a zidovi su podrška naše mirne luke. Zato je važno da ih čuvamo, jer time ne samo da čuvamo svoj dom, već i kućni budžet.