1.jpg1.jpg

Krečite kuhinju-koja je idealna boja za nju?

Odmah na početku treba reći da ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Boja vaše kuhinje zavisi od vaše želje, odnosno vaše omiljene boje, zavisi od boje drugih elemenata, ali zavisi i od vaših određenih mogućnosti u datom trenutku.

Ukoliko krečite stan i želite da izmenite i boju u kuhinji, onda treba uvek pronaći najpraktičniju moguću opciju. Postoji samo nekoliko opštih pravila, koja treba imati u vidu kada su u pitanju krečenje stana i krečenje kuhinje.

Zelena boja se slaže sa belim elementima

Ukoliko vašu kuhinju čine pretežno beli elementi, onda bi dobra opcija bila da vaša kuhinja bude okrečena u zelenu boju. Ukoliko radite krečenje stana i koristite već za neku prostoriju zelenu boju, onda tu istu boju, možda malo razblaženu možete koristiti i za kuhinju. Ova boja i te kako smiruje i opušta.

Zelena boja može da se uklopi i kada imate bež elemente ili neku drugu prilično neutralnu boju. Međutim, najbolje se uklapa uz bele elemente.

Crvena boja sa drvenim elementima

Kuhinja koja definitvno može da izgleda najbolje i da odiše takvom perfekcijom jeste kuhinja koja je okrečena u tamno crvenu boju, a pritom se u njoj nalaze samo drveni i rustični kuhinjski elementi. Ima li boljeg spoja? Za većinu ljudi ovo je definitivno vrhunac stila i elegancije. Kada imate drvene kuhinjske elemente onda je ovo opcija o kojoj morate da razmišljate.

Krečenje stana bi uvek trebalo da uključi i malo te crvene boje, jer ona čini da se osećate bolje, i čini vas srećnijima. Gledajte da bar jedan zid bude okrečen u ovoj boji. U ovom slučaju celu kuhinju možete bez problema okrečiti u crvenu boju i nikako nećete pogrešiti.

Plava boja zidova sa drečavim bojama kuhinjskih elemenata

Za sve one koji vole plavu boju i koji vole da eksperimentišu evo jednog odličnog predloga. Eksperti savetuju da vaša kuhinja bude u nekoj šik boji, na primer roze boji ili svetlo ljubičastoj. Zidove bi trebalo ofarbati u tamno ili svetlo plavu boju. Ovo će napraviti takav jedinstven sklad u vašoj kuhinji da ćete se oduševiti svaki put kada uđete.

Naravno glavni preduslov jeste da se vama ova kombinacija boja i te kako dopada i da možete da prihvatite ovu promenu. Takođe, prilikom krečenja stana treba da imate u vidu da i ostale prostorije mogu da budu na ovaj način uređene, odnosno okrečene. Ukoliko je ovo vaš stil, onda će to sve vama biti svojstveno i neće vam biti ni u kom smislu čudno.

Siva-boja skandinavskog stila

Ukoliko mislite da je siva dosadna boja i da neće oplemeniti vašu kuhinju onda se varate. Ovo je boja skandinavskog stila, a on se ističe po tome što se insistira na prefinjenosti i jednostavnosti. Insistira na minimalizmu i prirodnim elementima.

Prema skandinavskom stilu osnovne boje u vašoj kuhinji treba da budu siva i bela, sa eventualno nekim zelenim elementima, ali ovde govorimo o prirodno zelenim elementima, poput nekih biljaka na primer.

Međutim, malo je verovatno da ćete želeti da samo vaša kuhinja bude u skandinavskom stilu, vrlo je verovatno da ćete to primeniti na ceo stan. Zato kada radite krečenje stana, dobro razmislite o bojama za druge prostorije.