MAXIMA bojanka-naš dar malim kreativcima

Bojanke za decu oduvek su bile efikasan alat za roditelje da zaokupiraju dečju pažnju i dobiju malo slobodnog vremena. Bojenje je jednostavna, zabavna aktivnost, koja ne zahteva posebne uslove. I skoro da ne postoji dete koje ne voli da boji. Malo prostora, zanimljiva bojanka, kutija sa raznovrsnim bojama i zabava je zagarantovana. Međutim, malo roditelja zna da pored zabave bojenje doprinosi razvoju veoma bitnih veština kod malih umetnika. Bojanke su odlična priprema dece za školu, stimulišu čula, unapređuju motoričke sposobnosti, doprinose bržem učenju boja i pojmova, podstiču koncentraciju i fokus, popravljaju rukopis... i još mnogo toga.

Mi u MAXIMI znamo skoro sve o bojama, posebno cenimo unikatne izraze kreativnosti u njihovoj upotrebi i uvek mislimo na sve korisnike naših proizvoda. Zbog toga smo kreirali zabavnu bojanku kao poklon svima čije zidove krase MAXIMA boje. Bojanku možete samostalno odštampati sa našeg web sajta, a mi ćemo je svakako darovati svim roditeljima (i budućim) koji svoj dom uređuju proizvodima iz MAXIMA programa.

Bojenjem do bolje koncentracije

Koncentracija je sposobnost da usmerimo misli u određenom pravcu, kako bismo valjano izvršili neki zadatak. Od deteta se očekuje da ume da “drži pažnju” na nekoj aktivnosti posebno kad krene u školu. Sa stimulacijom koncentracije možete početi još u ranom uzrastu, jer deca već sa godinu dana vole da šaraju po papiru. Bojenje crteža u bojanci je idealna vežba za to. Bojanka doprinosi bržem upoznavanju sa oblicima, linijama i šablonima. Kada ih zapamti, dete počinje da se fokusira na granice i linije unutar kojih će bojiti. I bez obzira na to da li pri bojenju prelazi preko zadatih crta, ono razvija sposobnost fokusa na detalje i koncentraciju, veštine koje će mu biti od izuzetne koristi u daljem životu. Bojanka je i idealan grafomotorički materijal. Pravilno držanje bojice i bojenje podstiču veoma važnu koordinaciju oko-ruka, finu motoriku i spretnost, presudne za kasnije pisanja slova. Crtež po crtež, boja po boja i šarene stranice bojanke za tren ožive u neobičnu priču. Deca prosto obožavaju da posmatraju kako početna mrlja boje raste i postaje konkretan oblik.

Bojanka budi kreativnost


MAXIMA bojanka probudiće maštu i inspirisati decu da bojama stvore jedan novi svet. Ponuđene slike bude nove ideje i pomoću njih deca uče da crtaju i sama se izražavaju kroz umetnost. Bojenje daje život crtežima, a kada vidi rezultate svog rada, dete dobija osećaj ostvarenosti i povećanog samopouzdanja. To razvija kreativni proces i pomaže deci da realizuju svaku svoju ideju i suoče se sa rešavanjem problema na pravi način. Naš cilj je i da ovom bojankom podstaknemo decu da eksperimentišu, razmišljaju izvan zadatih šablona i izraze svoju umetničku prirodu. Na kraju, možda se ta kreativnost kasnije pretvori u želju za bojenjem i ukrašavanjem zidova i fasada. MAXIMA će i tada biti tu da ih podrži velikim izborom kvalitetnih boja i dekorativnih materijala.