Pantone_Naslovna 1920x400.jpgPantone_Naslovna 1920x400.jpg

Pantone boja godine

Ispraćajući 2019., ispratili smo i živopisnu koralnu koja je bila Pantone boja za tu godinu. Iako više liči na roze, u pitanju je nijansa 16-1546 Living Coral sa zlatnim podtonom.

PANTONE se za 2020. odlučio za nijansu 19-4052 Klasično plava.

Podstičući mir, samopouzdanje i povezanost, ova plava nijansa naglašava našu želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi prelazeći prag u novu eru.

Bezvremenska PANTONE 19-4052 Classic Blue je elegantna u svojoj jednostavnosti. Sugerišući nijansu neba u sumrak, utisnuta u našu psihu kao odmorna boja, PANTONE 19-4052 Classic Blue unosi osećaj mira i spokoja u ljudski duh, nudeći utočište.

Povezan s povratkom još jednog dana, ovaj univerzalni favorit je ugodno prihvaćen.

O Pantone boji godine

Već više od 20 godina, Pantone boja godine uticala je na razvoj proizvoda i odluke o kupovini u mnogim industrijama, uključujući modu, pokućstvo i industrijski dizajn, kao i pakovanje proizvoda i grafički dizajn.

Proces odabira Pantone boje godine zahteva pažljivo razmatranje i analizu trendova.

Da bi svake godine stigli do izbora, stručnjaci za boje u Pantone Color Institutu istražuju svet tražeći nove uticaje. To može da uključi industriju zabave i filmove u produkciji, putujuće umetničke kolekcije i nove umetnike, modu, sva područja dizajna, popularne turističke destinacije, kao i nove stilove života, stilove igre i društveno-ekonomske uslove.