Prolećne boje u vašoj kuhinji 1920x400.jpgProlećne boje u vašoj kuhinji 1920x400.jpg

Prolećne boje u vašoj kuhinji

Odabir savršene boje za vašu kuhinju nije lak zadatak. Na kraju, jasno je da je kuhinja jedna od najvažnijih prostorija u bilo kojem domu. U stvari, kada ljudi imaju društvo, jedna od prvih stvari koju imaju tendenciju je da ponude svojim gostima nešto iz kuhinje. Bilo da volite jesti ili volite da kuvate, verovatno provodite puno vremena u kuhinji, i iz tog razloga je važno da vam kuhinja bude topla i privlačna. Pa, koji bolji način da svoju kuhinju učinite ugodnom nego upotrebom svetlih boja? Ako ste ikada ušli u kuhinju punu prelepih boja, znate da to može odmah da promeni vaše raspoloženje. S prolećem u punom jeku, savršena boja može pomoći vašoj kuhinji da nalikuje jednoj od onih koje čežnjivo gledamo na društvenim mrežama. Osim toga, najbolja stvar kod prolećnih boja je ta što izgledaju sjajno tokom cele godine. Bilo da tražite način da unesete malo života u svoju kuhinju ili vas jednostavno zanima šta su neke od mogućnosti.

Kuhunja u svetlim bojama

Pastelne boje su uvek trendi

Znamo da želite da vaš dom bude moderan i lep, ali neki trendovi u dekoru budu i prođu. Međutim, pastelne boje nisu prolazna moda - već se godinama koriste u kuhinjama i jasno je da ovaj „trend“ neće uskoro nestati. Prekrasan zaokret na standardnoj beloj kuhinji, ove suptilne boje prekrasan su način ulepšavanja prostora uz održavanje neutralne palete.

Ovi dizajni u boji bombona savršen su način da unesete malo topline u vašu kuhinju. Od bledog bluza do mekanih šljokica, ovi pasteli stigli su daleko od kuhinje vaše bake.

Želite da dodate opušteno raspoloženje u bilo koju sobu? Za pastelne boje se kaže da stvaraju smirenost, mir i spokoj. Pastelne boje su poput snova, donoseći slike slatkih bombona, prolećnih cvetova ili bledo ružičastog izlaska sunca.

Pastelno ružičasta, bledo žuta, plava i ljubičasta nalaze se u prirodi i delovaće jednako dobro na vašim ormanima ili zidovima kao na cvetu. Izgledaju sofisticirano kada su uparene sa mramornim ili rustičnim drvenim komponentama.

Bledo žuti frižider? Pink kuhinjski ormari? Pastelno zelene stolice za ručavanje? Bledo žuti zid? Pastelne boje su mekane i romantične, što ih čini savršenim dodatkom kuhinji koja voli da povremeno beži od stvarnosti.


Pastelne boje u kuhinji

Evo 4 načina na koji možete koristiti pastele u vašoj kuhinji

1. Ormarići

Kuhinja odmah dobija sanjivi ton kad su ormari obojeni u pastele, stvarajući laganu i prozračnu atmosferu koja se prenosi kroz čitavu sobu. Upotreba pastelnih boja u vašim kuhinjskim ormarićima omogućava da se soba oseća nekako neutralno, a istovremeno uvodi boju, dobro se slaže sa svetlim i tamnim bojama. Uparite pastelne ormare sa uzorkom pločica za sukob živih i mekanih tekstura ili parite sa mramornim pultom za sofisticirani izgled koji je zaigran i pristupačan;

2. Uređaji

Uređaji u vašoj kuhinji mogu podnieti mnogo boja, stvarajući trenutno žarište koje može komandovati pažnjom sobe. Uređaji natopljeni u pastelnim nijansama omogućavaju vam da unesete boju u vašu kuhinju dok istovremeno održavaju meku i prigušenu estetiku. Bele kuhinje i dalje mogu ostati lagane i prozračne sa pastelnim uređajima, ili tamne kuhinje mogu dobiti nežnu dozu boje. Uparite pastelne uređaje sa klasičnim belim pločicama i videćete koliko efektno deluje;


Pastelna kuhinja

3. Zidovi

Zidovi u pastelnim bojama su jedinstven način da u svoju kuhinju unesete malo svetlijih nijansi, omogućavajući vam slobodu da se igrate bojama i kombinacijama boja. Obojite svoje zidove u trpezariji u prolećnim nijansama, uparite ih sa drvenim stolom u stilu kako biste dobili elegantan šik izgled. Dekorativne tehnike u svetlim bojama takođe mogu biti odličan izbor za zidove u kuhinji;

4. Pribor

Dodavanje razigranih dodataka u vašu kuhinju uvek je najjednostavniji način dodavanja boje, omogućavajući vam potpunu fleksibilnost ako se krajnji rezultat pokaže malo drugačije nego što ste predviđali. Kuhinjski pribor poput posuđa i pribora za jelo dostupan je u gotovo svakoj boji koju zamislite i pasteli nisu izuzetak.