Savršena terasa kako je urediti 1920x400.jpgSavršena terasa kako je urediti 1920x400.jpg

Savršena terasa - kako je urediti?

Prostori poput balkona i terase su pogodnosti koje menjaju igru, kojima svi težimo, ali često uzimamo zdravo za gotovo i zanemarujemo ih. Lepo realizovani otvoreni prostor koji odražava dizajnerski pravac vašeg doma nije nemoguća misija. Za one od vas koji ne koriste u potpunosti radosti svog spoljnog prostora, sastavili smo kratak spisak jednostavnih, efikasnih i budžetskih načina na koji možete ukrasiti svoju terasu.

Ograničena paleta boja

Kad god pristupite renoviranju ili dizajnu enterijera koji sadrži spoljne prostore, uvek prvo treba misliti o umerenosti i praktičnosti. Shema boja koja se proteže na najviše tri nijanse je uvek pravi, proveren izbor za sve prostore, pa i vašu terasu. Naš predlog je da birate vedrije, otvorene boje koje se uklapaju u krajolik na koji puca pogled sa vaše terase.

Ako ste blagoslovleni veliko terasom, predlažemo vam da nabavite dodatke koje lako možete odložiti kada vreme postane loše.


Oaza na terasi stana u zgradi

Fokus na privatnost

Kada razmatrate najbolje opcije kako da ukrasite svoju terasu, jednostavne konstrukcije od drvenih okvira su isplative, jednostavne za izgradnju i omogućiće vam da u potpunosti iskoristite svoj spoljni prostor tokom cele godine. Iako ne predlažemo u ovim segmentu “uradi sam” proizvodnju ako želite da struktura traje, možete improvizovati sa trskom ili zaklonom od biljaka. Imajte na umu da komšije ne zanima vaše lakiranje noktiju na terasi ili koju knjigu čitate nedeljom popodne.

Sunce i hlad

Ako je vaša terasa izložena suncu, biće neophodno stvoriti hlad i na taj način spasiti se od velikih vrućina. Na malim prostorima biće dovoljno sa sklopivim suncobranom, međutim, ako je vaša terasa velika, drvena pergola ili aluminijumska pergola je dobra opcija.

Geometrijska dekoracija

Dok razmatrate opcije kako da ukrasite svoju terasu ili spoljni prostor, ključ je da detalji budu jednostavni i da se fokusirate na to da svoje terase učinite dekorativnim na prijatan način. Ako izgled vašeg spoljnog prostora bude simetričan, lako ćete osetiti spokojnu harmoniju kada god gledate napolju jer čiste linije i linearne karakteristike nikada neće izaći iz mode ili razočarati. Kombinacija ovalnih i ćoškastih ramova može dati toplinu svakom prostoru u pogledu simetrije i balansa oblika.

Najbolji tekstil

Nameštaj je podjednako važan kao i tekstil, pomaže u poboljšanju lepote. Koristite različite teksture i šeme boja. Plavi tonovi, bela i siva su mudar izbor. Ne zaboravite da sunce uništava tkanine i boje koje su izložene svetlosti brže blede i ako ne želite ili nemate vremena za održavanje, odaberite beli tekstil, jer ova boja se pokazala najboljom za prostore na otvorenom.


Privatna terasa na vrhu zgrade

Prilagođena bašta

Biljke su element koji doprinosi da se prostor čini većim i daju puno života i svežine. Uvek birajte biljke zavisno od količine sunca koju terasa prima. Novi trend je baštovanstvo na balkonima i stvarajući stil, postoji veliki izbor vertikalnih vrtova koji vam omogućavaju da gajite različite vrste. Druga opcija je da se biljke grupišu u ćošak, stvarajući „efekat stepeništa“, sa biljkama sa velikim listovima iza malih ispred.

Biljke i cveće birajte u skladu sa slobodnim vremenom koje imate za negu. Palme, kaktusi i fikusi se smatraju otpornim i lakim za održavanje. Svaki projekat vezan za vaš dom iziskuje određenu količinu energije i vremena koje mu morate posvetiti. Ali lepo uređena terasa je mnogo više od projekta. Ona je esencija uživanja na otvorenom u okviru jednog doma.