Šta je važno da znate o bojama za zidove u dečijoj sobi 1920x400.jpgŠta je važno da znate o bojama za zidove u dečijoj sobi 1920x400.jpg

Šta je važno da znate o bojama za zidove u dečijoj sobi

Dečija soba kao mesto za snove

Koliko god pažnje posvećivali uređenju doma, neke sobe u kući ili stanu zaslužuju više pažnje. Obično se poseban akcenat stavlja na uređenje dnevne sobe, jer ona predstavlja epicentar porodičnog života. Pored ove prostorije, svi volimo da nam spavaća soba bude udobna i skrojena prema našim potrebama.

Međutim, roditeljima je često najvažnija prostorija u domu - dečija soba. Prostor u kome odrastaju i stasaju mališani može biti zahtevan u dva smera, kada su boje u pitanju. Jedno očekivanje je da se ispuni namena sobe i da se kreira prijatno okruženje za svakodnevne dečije aktivnosti, a drugo se odnosi na visoke estetske zamisli.

Zvuči kao priličan izazov, zar ne? Uskladiti sve elemente i tako pružiti svojoj princezi ili princu prijatno mesto za odrastanje.

Eko boje za zdravlje porodice

Jedan od faktora na koji treba da obratimo pažnju je da li je boja ekološka. Pored primarnog efekta zaštite životne sredine, možda još važniji efekat je saznanje da smo za svoje dete stvorili zdrav prostor. U savremenom dobu, eko boje za zidove su apsolutni imperativ i domaći zadatak za svakog roditelja koji želi samo najbolje za svoje najmlađe. Ovo je naročito benefitarno za prostorije u kojima se spava, a dečija soba je baš takva prostorija.

Nismo zaboravili ni mlade roditelje pa vas podsećamo da su posebno ekološke boje važne ako pripremate sobu za novorođenče, jer na taj način prinovi pružamo zdravu okolinu za prve dane života.

Maštovito rešenje za zid u dečijoj sobi

Vodoperive boje - za život bez stresa

Sa druge strane, ako ste roditelj mališana od 2 do 6 godina, znamo da znate da se scene kada deca pišu po zidovima ne dešavaju samo na filmu. Istini za volju, one su vaša svakodnevnica. Mali umetnik ili umetnica u momentu inspiracije ne bira gde će da izrazi svoj kreativni zanos. Da li je to bojanka ili zid, koga briga? Znamo da je vas briga jer znamo koliko ste ljubavi uneli u uređenje dečije sobe.

Za vas imamo samo dve reči - vodoperive boje koje su trajno rešenje ovog izazova. Slažemo se da ceo proces može da podseća na piši - briši, ali sigurnost i samopouzdanje, koje imate dok vaš mali buntovnik crta po zidu, je neprocenjivo.

Mislili smo na praktičnost i ekologiju, ali gde je tu dizajn enterijera, pitate se? Nismo ni to zaboravili pa za vas imamo nove trendi ideje za pravu boju za dečiju sobu.

Dobar odabir boje zlata vredi

Aktuelni trendovi kažu da je boja breskve novi hit za dečije sobe. Po psihologiji boja, ova nežna a istovremeno intenzivna boja podstiče razvoj i kreativnost, ali nije previše napadna. Zaboravite na plavu za dečake ili roze za devojčice, jer ova nijansa narandžaste se dobro uklapa u enterijer sobe, bez obzira da li je školarac u pitanju, ili dete vrtićkog uzrasta.

Dečija soba u boji breskve

Još jedna od ideja za zidove dečije sobe u kojoj bi vaš malac uživao je - akcentni zid u omiljenoj boji vašeg deteta. Ovakav stil pravi savršen balans - želja vašeg deteta je ispunjena, ali je stil za koji ste se vi opredelili i dalje primaran u sobi.

Na kraju, ne zaboravite da se igrate i zabavljate. Dečija soba je stvorena za maštu, kreativnost, i trudite se da vam projekat uređenja bude lagan i lep. Postoji toliko načina i inspiracije da dečiju sobu pretvorite u lično kraljevsto vašeg klinca ili klinceze, samo pustite mašti na volju. Jer dečija soba je za maštanje, zar ne?