1.jpg1.jpg

Trendi boje za krečenje stana

Kao i uvek, trendovi se smenjuju iz godine u godinu. Trendovi nisu prisutni samo u izgledu jedne osobe, već i u svemu ostalom, od toga koji automobili su hit u toku jedne sezone, koja mesta za letovanje ili zimovanje, a posebno se uvek smenjuju i trendovi u dekoraciji doma, odabiru nameštaja kao i odabiru boja za krečenje stana.

Neke boje su ostale i dalje da budu u trendu kada je krečenje u pitanju, neke su i dalje tu uz manje izmene, a neke se pojavljuju po prvi put. Ako planirate krečenje stana, onda je ovo baš mesto gde se možete informisati o tome šta će biti najpopularnije u narednim mesecima i u toku 2018. godine uopšte.

Siva boja uz dosta belih nijansa

Sivu boju smo svuda viđali. Društvene mreže, internet, uopšte fotografije enterijera su pokazivale da su sivi zidovi, svih nijansi, bili i te kako popularni. Ovaj trend se zadržava, ali uz neke promene, poput saveta da se uz njih unese veći kontrast, dosta više bele, te da se za razliku od onoga što je bilo, manje bira taman nameštaj, već da sve ide ka tome da u prostorijama bude što više svetlosti.

Plava se uglavnom bira u letnjim mesecima

Ovo je boja koja najviše biva korištena u toku letnjih meseci, posebno nijansa mornarsko plave, koja se na moru i u primorskim krajevima uvek koristi i njen trend nikada ne prolazi. Upravo ta nijansa, jedna je od najpopularnijih u ovoj godini, pa ako želite nešto tamnije zidove, ovo je odlično rešenje.

Terakota postaje sve popularnija

Ovo je trend koji se pojavio tokom prethodnog leta najviše u odabiru za terase i poluotvorene bašte. Međutim, sada se ovaj trend boje koja se nalazi između boje vina i narandžaste, prenosi i na celokupni enterijer, budući da svemu daje prirodan, veoma lep izgled, a prirodan izgled je sada i te kako popularan kada je krečenje stana u pitanju.

Zeleno, volim te zeleno

Ukoliko krečite stan, nebitno koji trend da vlada i koliko popularan bio, jedna od osnovnih boja za krečenje trebalo bi da bude zelena, i to nijansa žada, nešto između svetle i tamne nijanse. Ovo je boja koja u najvećoj meri, bez obzira na sve ostale, utiče na smirenost ukućana i gostiju, u najvećoj meri opušta, stvara prijatnu atmosferu, a kako često stručnjaci kažu, ova boja u najvećoj meri služi da se oči „odmore“.

Dvobojni zidovi

Jedan od trendova koji se povratio od pre nekoliko godina jeste i krečenje stana, odnosno zidova u stanu ili kući u dve boje. Ovaj trend je dugo bio zastupljen, pa je onda zamenjen jednobojnim, svetlim zidovima, no opet se vratio i to najviše u kombinaciji roze i bele, kao i kombinaciji žute i zelene boje.

Naravno, trendovi su tu da pokažu šta je ono što je u tom trenutku najpopularnije, kao što su i ovi trendovi u odabiru boja za krečenje stana, ali ne treba ih uvek „slepo“ pratiti, već uvek odabrati boju za krečenje koja odgovara vašem ukusu, senzibilitetu i tome šta u stvari vašem oku prija da gledate tokom većeg dela dana.