sir-1920x400.jpgsir-1920x400.jpg

Umetnost na zidu

Većina iskusnih molera reći će vam sličnu stvar-farbanje ili krečenje za njih mnogo su više od pukog premazivanja zidova i fasada. Nekada je moleraj smatran umetnošću, a moleri slikarima. Kreativni zaljubljenici u svoj posao ponovo uz pomoć savremenih kvalitetnih boja i materijala ovaj zanat sa lakoćom pretvaraju u primenjenu umetnost.

Klasično krečenje i bojenje zidova odavno nisu u modi. Dekorativne boje i materijali napravljeni su najmodernijom tehnologijom, pa veštim rukama majstora na zidovima nastaje prava magija. Zidovi i fasade dobijaju zanimljivu teksturu, šablone i raznovrsne efekte. Autentične kreacije daju sasvim novi život zidu. Vaš životni ili poslovni prostor možete osvežiti zidom koji podseća na okean, pustinjske dine, rustičan antički zid, mermer ili kamen u najrazličitijim nijansama boja. Nove tehnike se stalno pojavljuju, a čini se da inspiraciji u njihovoj upotrebi nema kraja.

Da bi bezlični sivi zid postao umetničko delo potrebne su kvalitetne boje, osnovni alat i majstor sa umetničkom dušom za koga je svaki zid novi kreativni izazov. Svakodnevno nas obraduju slike i video materijali koje nam šalju majstori koji su inspirisani MAXIMA programom boja, materijala i dekorativnih tehnika, zid ili fasadu pretvorili u pravo umetničko delo. 

Taman kada pomislimo da smo videli baš sve, prijatno nas iznenadi način na koji se još mogu upotrebiti Maxima boje za unutrašnje i spoljašnje zidove. 

Zid-sir, zašto da ne?

Da krečenje može biti veoma zabavno, pokazao nam je umetnik iz Podgorice, Mišo Joskić. Sjajna ideja, vešte ruke i dobre fasadne boje je sve što je potrebno da neugledan pomoćni objekat dobije potpuno novi izgled. MAXIFAS boje za fasade, četka i valjak bili su sasvim dovoljni ovom kreativnom majstoru da sivu, beživotnu i ne preterano lepu fasadu pretvori u komad sočnog sira. 

Zanat ili funkcionalna umetnost?
Mi bismo rekli i jedno i drugo.
Inspirativno?
Krajnje.                                                                                            

Predlažemo vam da i sami pokušate. Inspiraciju možete pronaći svuda naokolo. Priroda, internet, umetnost, mašta... Svaki zid na taj način može postati neponovljivi izraz kreativnosti, a proces krečenja čisto uživanje. Na kraju svi dobijaju, a najviše zadovoljni krajnji korisnici koji će vas rado preporučivati.                                             

MAXIMA je tu da sve vaše ideje, kao i do sada, podrži širokom paletom boja za unutrašnje zidne površine i fasade i raznovrsnim programom dekorativnih tehnika. Očekujemo vaše slike i video snimke koji potvrđuju da je moleraj mnogo više od zanata, a najkreativniji biće objavljeni na našem sajtu ili zvaničnoj Fejsbuk stranici.