Uređivanje terase u tri laka koraka 1920x400.jpgUređivanje terase u tri laka koraka 1920x400.jpg

Uređivanje terase u tri laka koraka

Terasa u svakom stanu znači samo jedno - privatna oaza i prostor za uživanje. Vi sanjate o jutrima na terasi dok pijete kafu ili možda lenja vikend popodneva ispunjena dokolicom. Sve je moguće, samo morate definisati željeni cilj i krenuti u realizaciju.

Budući da su sunčani dani tu, verujemo da vam fali inspiracije za uređivanje vašeg balkona. Pogledajte naše ideje i savete za uređenje ugodnog i šarmantnog balkona.

Dodajte zelenilo na terasu

Za početak, ako želite balkon koji izgleda kao prava mala bašta, preporučujemo postavljanje biljaka svuda. U zavisnosti od strukture vašeg spoljašnjeg prostora, dostupna su vam mnoga rešenja. Vi ste ti koji diktirate željeni tempo i izgled. Floralni motivi su uvek u trendu, čak i ovog proleća.

Dakle, sunčani balkon možete dekorisati mediteranskim biljkama. Lavanda, Santolina, ruzmarin ili začinsko bilje savršeno će izdržati toplotu i omogućiti vam uživanje u mirisu koji dočarava lepotu.

Za balkon manje izložen sunčevim zracima, odaberite biljke koje traže manje svetlosti.

I na kraju, ako želite dovoljno prostora za stvaranje male povrćne bašte, ne oklevajte da je instalirate na balkonu. Zaista, moći ćete da uzgajate malo voća i povrća na svom dašku otvorenog prostora.

Terasa u metropoli

Fotelje ili otoman za veću udobnost

Posle biljaka, da biste uživali na svom balkonu po sunčanim danima, ne oklevajte da dodate lep nameštaj. Možete birati između spoljne fotelje, džinovskog otomana ili čak malog taburea.

Pletena fotelja kao inspiracija je uvek trendi pa možete odabrati jedan od ovih lepih modela od ratana koje sada vidimo svuda. Ovo će vašem balkonu dati posebno trendi, boemski i vintage stil.

Ako ne želite fotelju, ali više volite nešto opuštenije, ne ustručavajte se da se odlučite za džinovski pufnasti lazy bag. Tada možete u njemu da se sunčate ili pročitate dobru knjigu.

Konačno, oni koji žele morsku atmosferu na svom balkonu mogu da instaliraju ležaljku. Veoma pristupačna, ležaljka od tkanine i drveta biće savršena za pružanje osećaja letnjeg odmora vašem balkonu!

Terasa sa pogledom

Osvetljenje i ukrasni dodaci za balkon

Konačno, da biste dovršili dekoraciju vašeg balkona, tu i tamo možete dodati lepa svetla i ostale ukrasne dodatke.

Bilo da se odlučite za svetiljke ili sveće koje ćete paliti samo uveče, one će dati prijatnu atmosferu tokom vrelih letnjih večeri. Osvetljenje je posebno važno i u stvaranju atmosfere.

Što se tiče dodatne dekoracije, savetujemo vam da igrate na kartu nakupljanja jastuka i prostirki kako biste doneli toplotu na svoj balkon. Konkretno, lako možete pronaći prilično zanimljive tepihe za otvorene prostore u većini prodavnica. Ono što je važno jeste da se lako održavaju i da ne budu previše nežni. Mislite na iznenadne letnje pljuskove.

Vaša terasa zaista može da postane vaše utočište i skrovište. Ako ispratite ove korake, obećavamo vam autentičan prostor, kreiran samo za vas.